Mobilització massiva dimecres 27 de juliol en defensa de la continuïtat de Nylstar a Blanes i la seva ocupació

Els sindicats volen que la població de la comarca de la Selva s'uneixi a la reivindicació de la continuïtat de la planta tèxtil com un assumpte de ciutat

Redacció
 
 
 
El comitè de Nylstar ja prepara noves mobilitzacions contra l'ERO que s'ha anunciat

El comitè de Nylstar ja prepara noves mobilitzacions contra l’ERO que s’ha anunciat

Els sindicats CCOO i UGT apel·len a la ciutadania de Blanes a manifestar-se massivament aquest 27 de juliol en un trajecte que començarà a les 18.00 hores, a les instal·lacions de la fàbrica (Av. de l’Estació, 53) i finalitzarà davant de l’Ajuntament de Blanes. La marxa mostrarà l’oposició a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de 155 treballadors de la planta. I més enllà, es vol deixar clar que una fàbrica de la magnitud de Nylstar no pot funcionar amb només 61 operaris, que quedarien després de la reducció de llocs de treball.

Per aquesta raó, CCOO exigeix a la direcció de Nylstar la retirada de l’expedient i que s’assegui a negociar una sortida que permeti mantenir la màxima ocupació i evitar les mesures traumàtiques, així com un pla de finançament que doti de liquiditat la planta.

Pregunta al Parlament

Per la seva banda, la UGT també crida a la presència de manifestants a la marxa del 27 a Blanes. Però, al matí, a partir de les 10 hores, una delegació formada per membres del comitè d’empresa i de la UGT comarques gironines seguiran des de l’hemicicle del Parlament la sessió de control al Govern, que haurà de respondre una pregunta sobre el conflicte de Nylstar i les accions que l’executiu català té previstes per evitar el seu tancament.

Per a la UGT, ek que passa a Nylstar és un tancament encobert de la planta, ja que amb només 61 treballadors i sense una injecció de capital l’activitat productiva de la fàbrica és inviable, segons afirma el sindicat en un comunicat.

A la marxa de Blanes hi prendrà part a més dels responsables sindicals de la UGT a la fàbrica, el secretari de les comarques gironines, Xavier Casas, i el secretari general nacional, Camil Ros.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*