L’Àrea Metropolitana de Barcelona ajorna la concessió del servei Nitbus fins després de vacances

La mobilització de la plantilla de TUSGSAL, empresa que des de fa anys fa el servei, ha estat clau per al replantejament del concurs

Tomeu Ferrer
 
 
 
Un Autobús d'una de les línies de Tusgsal

Un Autobús d’una de les línies de Tusgsal

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha decidit ajornar fins després de vacances la seva decisió sobre el concurs per adjudicar el servei Nitbus. Ho ha fet coincidint amb una forta mobilització de la plantilla de l’empresa TUSGSAL, de Badalona, concessionària d’aquest transport.

Amb la decisió d’ajornar la concessió, els partits polítics pressents a l’organisme metropolità han manifestat que demanaran més informes jurídics i que revisaran a fons tot el procés.

La posició de la UGT de Catalunya, i el comitè d’empresa és reclamar a l’AMB que compleixi amb la legalitat i declari nul el concurs d’adjudicació del servei de transport nocturn i el convoqui de nou des de zero.

Dijous passat membres del comitè d’empresa de la societat de transport es van tancar a la seu del PSC per demanar que el partit repensés la seva posició respecte al concurs. La resta del cap de setmana els sindicalistes van mantenir la seva posició contra una adjudicació del Nitbus.

Procés nul de ple dret

La reacció dels treballadors de TUSGSAL, una societat laboral que té 750 empleats i socis, es va produir després que es van assabentar que en el procés legal de la concessió no s’havia fet cas d’un informe de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat, sol·licitat per l’AMB. En aquest document s’afirma que el conjunt del procés és nul de ple dret, perquè en el seu dia no va ser publicat en el Butlletí Oficial Europeu (reglament 1370/2007).

Els sindicalistes, amb la seva mobilització denunciaven que el concurs hauria estat ja concedit  la societat ALSA, filial de la multinacional britànica International Express. Aquesta operació s’hauria fet tot i que, segons la UGT de Catalunya, l’oferta de l’empresa badalonina era dos milions més barata que la presentada per la multinacional. A més argumentaven les bones ràtios de satisfacció expressades des de fa molt temps pels usuaris. A Nitbus treballen 163 persones. Al conjunt de les empreses de TUSGSAL les condicions laborals i salarials són superiors a les del sector precisament perquè els treballadors són també socis.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*