La negociació redueix a gairebé la meitat el nombre de baixes que pretén aplicar el grup Zurich a Serviaide

Molts dels treballadors i treballadores de l'empresa tenen fins a 25 anys d'experiència. La seva tasca és atendre les reclamacions que fan els clients de l'asseguradora i en el seu cas avisar els professionals perquè assumeixin les reparacions que calgui fer

Tomeu Ferrer
 
 
 
Treballadores de Serviade protesten contra el tancament vestides de negre foto: CGT

Treballadores de Serviade protesten contra el tancament vestides de negre foto: CGT

Les mobilitzacions i la negociació oberta redueixen els efectes de la retallada de persona que el grup Zurich havia anunciat a l’empresa Serviaide. Després de diverses reunions entre la part socials: CCOO i CGT i representants de l’empresa s’han obtingut alguns avenços que suavitzen les intencions inicials, segons ha pogut saber Diari del Treball de fonts coneixedores de la negociació. A falta de més concrecions, la proposta inicial de 224 baixes quedaria reduïda a gairebé la meitat.

Recordar que la direcció de Serviaide, empresa del grup assegurador Zurich, havia plantejat inicialment una reducció de personal de 224 persones, del total de 270 que té la plantilla. A partir d’aquell moment es va obrir el procés negociador, i de manera paral·lela els treballadors van fer diverses mobilitzacions davant la seu barcelonina de l’entitat asseguradora.

Després de diverses trobades aquest mitjà ha pogut saber que hi ha molt avançat un acord que implicaria la recol·locació en altres empreses del grup Zurich d’uns 50 treballadors. També hi ha gairebé tancat un pacte que suposaria que altres 60 treballadors serien contractats pel nou proveïdor dels serveis que encara realitza Serviaide. Aquest proveïdor és el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) i en menor mesura la societat Reparalia. El mecanisme per fer possible la reubicació dels 60 operaris es faria a través de l’empresa Lee Hecht Harrison, contractada per Zurich per gestionar la reinserció laboral dels treballadors afectats per la reconversió. Això voldria dir que la solució en la qual es treballa no seria una subrogació, sinó que seria una recol·locació posterior a la sortida de l’empresa, després de cobrar la indemnització que s’acordi.

Les indemnitzacions

En relació amb les indemnitzacions que es negocien, l’assumpte no s’ha pactat encara. Hi ha voluntat, expressada des de CCOO d’aconseguir unes quantitats que compensin, en part la pèrdua de la feina i que tinguin en compte situacions com les dels treballadors més joves.

Pel que fa als treballadors de més edat, la negociació debat mecanismes de retir a partir dels 55 anys amb un salari equivalent al 80% del sou real. En aquesta situació hi hauria unes 9 persones. El que encara no s’ha resolt és la fórmula, que podria culminar-se dijous vinent i que se sotmetria a l’aprovació de la plantilla segurament dissabte en una assemblea.

Entre els aspectes a aclarir hi ha les fórmules de compensació de les baixes dels treballadors de les franges d’edat entre 35 i 45 anys.

Donat l’acostament de posicions entre empresa i treballadors, CCOO ha decidit aturar noves mobilitzacions a l’espera d’una solució definitiva que tractaria de salvar el nombre més gran possible de llocs de treball.

El pes de les negociacions el duu CCOO, mentre que CGT manté una posició de principi contrària a acceptar cap reducció de personal.

El personal de Serviaide s’encarrega de gestionar les reclamacions que fan els clients de l’asseguradora. Obren l’expedient corresponent i si, per exemple, cal fer alguna reparació en el domicili del client, es posen en contacte amb els professionals corresponents que es desplacen fins al lloc del sinistre.

Zurich és una de les cent empreses més importants de Catalunya, i va ser una de les 20 van deslocalitzar la seva seu social a Madrid arran de l’1-O. El grup assegurador, que va obrir la seva primera oficina a Barcelona el 1884, té prop de 2.000 treballadors a Espanya i 2,4 milions de clients, que han subscrit uns 3 milions de pòlisses.

 

8 Comments en La negociació redueix a gairebé la meitat el nombre de baixes que pretén aplicar el grup Zurich a Serviaide

 1. El pes de les negociacions el duu CCOO (10 delegats) perquè s’ha negat a treballar amb CGT (3 delegades).

 2. Serviaider // 02/10/2019 en 8:53 // Respon

  ¡Qué manera de adornar la realidad! Ahora resultará que Zurich al final no tiene tan mala fe… sólo despedirá a cerca de 200 personas y pasará el currículum de 60 a 2 empresas de trabajo basura.

  • empresas de trabajo basura // 02/10/2019 en 9:12 // Respon

   estas empresas donde se supone que van a ser recolocadas no son empresas de trabajo basura, ya te gustaria que te recolocaran en dichas empresas

 3. empresas de trabajo basura // 02/10/2019 en 9:11 // Respon

  las empresas a las cuales se supone que se van a recolocar no son empresas de trabajo basura, y ya te gustaria a ti colocarte en alguna de esas empresas.

  • Zuriquette // 02/10/2019 en 10:17 // Respon

   Bueno, teniendo en cuenta que el servicio estará regulado por un convenio que no es el de seguros como en la actualidad, con menos beneficios para los empleados y peores condiciones salariales, que los empleados que posiblemente (está por ver) puedan acceder a puestos en dichas empresas van a realizar el mismo trabajo que llevan años realizando habiendo perdido los méritos reflejados en el contrato indefinido que tienen ahora mismo con Zurich (complementos bien ganados por antigüedad, experiencia, categoría), y todo a causa de un despido motivado por la avaricia capitalista, digamos que podría llegar a llamarse basura. No es nada que inspire una enorme gratitud.

   • Serviaider // 02/10/2019 en 10:25 // Respon

    Exacto, pero no cualquiera tiene las capacidades para entender algo tan simple.

 4. indignado // 02/10/2019 en 12:00 // Respon

  Esas empresas que colocarán a 60 personas se basan en un convenio de oficinas y despachos. No por un convenio de seguros. La realidad es que esas empresas pagan a sus trabajadores 800€ mes trabajando 40 h semanales. Así que si…es un CONTRATO BASURA

 5. Ahora casi que habrá que dar las gracias a la empresa por el despido colectivo. Tanto rollo y ahora a poner el culo. Venga ya!

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*