Primer judici instat per treballadors de BTV subcontractats pel Grup Lavínia

Des de desembre de 2014 més de 160 operaris de la televisió publica de Barcelona han demandat judicialment que se'ls reconegui que hi estan cedits

Redacció
 
 
 
Treballadors de BTV donant suport als seus companys en el judici per cessió il·legal

Treballadors de BTV donant suport als seus companys en el judici per cessió il·legal

El primer judici de l’any instat per empleats de Barcelona Televisió (BTV) per cessió il·legal de treballadors subcontractats per l’empresa BCN Audiovisual, del grup Lavínia. Aquest judici segueix al que es va fer l’any passat, que va afectar quatre professionals de BTV que havien estat subcontractats per Antena Local (grup Mediapro), que el jutge va sentenciar favorablement.

Des del desembre de 2014 fins ara, més de 160 treballadors de BTV han presentat demandes laborals per demostrar que treballen a Informació i Comunicació de Barcelona, SA (ICB), la societat pública que gestiona la televisió pública de Barcelona, i no treballen a la productora externa que els signa els contractes, segons explica el comitè d’empresa.

Des de fa molt temps, els treballadors i treballadores de BTV reclamen ser integrats a l’empresa pública per a la qual treballen efectivament. Per afrontar aquestes demandes, l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa que gestiona la televisió, ICB, han posat dempeus un mecanisme per fer-la possible sense judicis ni millores de les condicions laborals que hi havia fins ara a la subcontracta.

Entre els treballadors i l’empresa hi ha converses serioses per integrar els operaris a l’estructura de l’empresa pública. Per això s’ha obert un mecanisme legal que s’estudia actualment. No obstant això, la direcció i el comitè d’empresa no han aconseguit fins ara arribar a un acord sobre les condicions en què la plantilla hauria d’incorporar-se a ICB.

Recordar que la sentència que fa afectar els quatre treballadors de BTV, el sou base d’un periodista a la societat municipal és un 39% superior al que actualment percep un treballador de la mateixa categoria a BCN Audiovisual. Tots els demandants reclamen equiparar-se a les condicions laborals de l’actual plantilla directament contractada per ICB, que són també uns 16 treballadors, en contrast amb els 229 de subcontractats.

Per aquests motius el comitè d’empresa convida tots els que se senten solidaris amb la internalització dels treballadors subcontractats a donar suport als treballadors de BTV en la seva lluita. El judici es fa dimecres a les 9 als jutjats del social de la ciutat de la Justícia de Barcelona.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Un jutjat reconeix la cessió il·legal de treballadors de la productora Lavína a l'empresa pública BTV

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*