La USOC destaca que la temporalitat i la parcialitat llasten la millora de l’atur

La secretària general del sindicat, Maria Recuero, assenyala que «la recuperació de l'ocupació no arriba per igual a homes i dones. L'atur masculí baixa el doble que el femení i la diferència, lluny de corregir-se, augmenta». L'organització també destaca que «només un de cada dotze contractes és indefinit i d'aquests, quatre són parcials».

Redacció
 
 
 

El sindicat destaca que les altes i baixes a la Seguretat Social són constants els dilluns i els divendres, «cosa que evidencia que les contractacions segueixen sent per una setmana o per un cap de setmana»

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) ha valorat les dades de l’atur fetes públiques aquest 3 de juliol dient que «la temporalitat i la parcialitat llasten la recuperació global dels cotitzants a la Seguretat Social». Ha assenyalat també que «només un de cada dotze contractes és indefinit i d’ells, quatre són parcials». Una altra dada rellevant per al sindicat és que «l’atur femení baixa la meitat que el masculí, augmentant la bretxa de gènere».

La secretària general de la USOC, Maria Recuero, ha subratllat que «no ha canviat l’estructura de les afiliacions perquè les altes i baixes són constants els dilluns i els divendres». Això evidencia que «les contractacions segueixen sent per una setmana o per un cap de setmana». Pel que fa a l’atur registrat el sindicat considera que «es nota la desacceleració de l’economia no només en el còmput total de descens, sinó en el relatiu, ja que baixa un 3,99% mirant a maig i un 5,42% en termes interanuals, la menor caiguda de juny des del 2011».

La dirigent sindical ha afirmat que «el nostre país, que fa dècades que és depenent del turisme de sol, es va veure afavorit en anys anteriors per factors externs d’inestabilitat política dels països de l’entorn. Cal emprendre una reforma dels sectors productius com més aviat millor, perquè l’onada massiva de viatgers del nord d’Europa tendeix ja a decréixer i, amb ella, l’ocupació estacional de serveis».  Recuero també apunta que «la bretxa de gènere segueix sent l’altre gran mal del mercat de treball espanyol, ja que la recuperació no arriba per igual a homes i dones. L’atur masculí baixa el doble que el femení i la diferència, lluny de corregir-se, augmenta».

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*