Conflicte laboral a AUTEMA per l’acomiadament d’un afiliat a CCOO

El fet se suma a la tensió que es viu a l'empresa per l'augment de la feina fruit d'un increment de la circulació a causa de la decisió de la Generalitat tendent a descongestionar la carretera C-55

Redacció
 
 
 

Conflicte laboral a AUTEMA, la concessionària de l’autopista C-16. El 22 de juliol passat l’empresa va acomiadar un treballador “per manca de confiança”. La resposta va ser ràpida. El comitè d’empresa, amb majoria de CCOO, es va tancar a les instal·lacions de l’empresa per exigir explicacions a la direcció de la companyia per considerar que la decisió d’acomiadar l’empleat de CCOO és una mesura “unilateral i injustificada”, afirma el sindicat en un comunicat.

A les 17 hores l’empresa es va reunir amb el comitè i representants sindicals. S la trobada les dues parts van mantenir les seves posicions. L’empresa es va ratificar en l’acomiadament mentre que el sindicat va cridar l’atenció sobre la desproporció de la mesura, considerada com un atac a la llibertat sindical i el dret a la negociació.

l’empresa es va reiterar en la decisió mentre que per part del sindicat es va posar de manifest la desproporció de la mesura i l’atac que representa contra la llibertat sindical i el dret a la negociació. La reunió i el tancament va finalitzar a les 19.00 h.

Dilluns 25 de juliol s’ha reprès el contacte. L’empresa s’ha mantingut inflexible en la seva decisió d’acomiadar el treballador, rebutjant qualsevol de les propostes que s’havien formulat per part del comitè i de CCOO. Segons el sindicat, AUTEMA té en aquest cas una actitud contrària a la llibertat sindical, fet que no és nou, i que havia estat denunciat a Inspecció de Treball.

L’acomiadament agreuja la situació tensa que es viu a AUTEMA, afirma CCOO. Els treballadors es queixen de sobrecàrregues de feina causades pels efectes del Decret de la Generalitat de descomptes en el peatge de la C-16, per tal de descongestionar la C-55. Afirmen que l’augment de la circulació que passa per l’esmentada via, no ha estat compensada per un increment de treballadors per atendre els peatges. De fet, en alguns casos un sol operari ha de fer-se càrrec de dos peatges.

Comissions Obreres es queixa que les tenses relacions entre la concessionària i la Generalitat acabin afectant els treballadors, que han vist en els últims anys com augmentava la feina i al mateix temps es reduïa la plantilla.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*