La plantilla de TUSGSAL confia que el ple de l’AMB aturi dimarts la concessió del Nitbus i reiniciï el procés

Una delegació del comitè d'empresa s'ha entrevistat amb la presidenta de l'AMB, Ada Colau a la qual han explicat la seva oposició a la possible adjudicació del concurs a una multinacional

Tomeu Ferrer
 
 
 
Autobús del servei nocturn Nitbus de TUGSAL

Autobús del servei nocturn Nitbus de TUGSAL

Els treballadors i el consell d’Administració de TUSGSAL, l’empresa badalonina del transport públic esperen que la reunió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que es celebra aquest dimarts aturi el procés de la nova concessió del s Nitbus i que convoqui el setembre vinent de nou el mecanisme per adjudicar aquest servei nocturn de transport entre l’Àrea Metropolitana.

Des de dijous passat el comitè d’empresa ha realitzat diverses gestions en el sentit d’aturar la concessió. Inicialment els representants dels treballadors es van mobilitzar perquè, tot i que un informe la junta consultiva de contractació administrativa de la Generalitat de Catalunya, manifesta de forma clara i contundent, la nul·litat de ple dret del concurs del Nitbus.

El grup polític amb més representants a l’AMB, el PSC, un cop escoltades les raons dels treballadors de TUSGSAL va emetre un comunicat en què es mostrava partidari d’aturar la concessió, que a la firma badalonina pensaven que es faria a la multinacional ALSA, i reiniciar el concurs.

Abans de les mobilitzacions el grup d’ajuntaments i regidors propers a la CUP també havien indicat que no pensaven aprovar la concessió perquè l’informe de la junta consultiva mostrava que la decisió no hauria estat ajustada a dret. Concretament el punt que, en opinió dels treballadors no seria legal és el corresponent a no haver publicat l’anunci del concurs per a la renovació del Nitbus Butlletí Oficial Europeu (reglament 1370/2007).

Entrevista amb Ada Colau

Durant el cap de setmana els treballadors, que al mateix temps són propietaris de TUSGSAL  van fer gestions prop de Barcelona en Comú. Dilluns es van entrevistar amb l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, Ada Colau. Després d’exposar-li el cas, els sindicalistes li van demanar que el ple de dimarts retirés el punt de l’ordre del dia corresponent a la concessió. Segons expliquen, “la senyora Colau va escoltar l’argumentació i va dir que havia de consultar-ho amb els serveis jurídics”. Aquestes mateixes fonts consideren que cal donar un vot de confiança a la líder de  Barcelona en Comú. Per això, no es convocarà cap mobilització davant la seu de l’AMB.

Igualment, altres grups polítics amb presència a l’AMB “ens han fet arribar bones vibracions sobre el que pot passar aquest dimarts”, han dit els portaveus dels empleats de TUSGSAL.

TUGSAL és una societat laboral amb gran arrelament a Badalona. Té 750 empleats que al mateix temps són accionistes. El Nitbus dóna feina a 163 treballadors. Uns i altres tenen unes condicions laborals millors a les del sector.

Si finalment es retirés el punt de l’adjudicació del servei Nitbus, el procés quedaria aturat almenys fins a setembre. Llavors hauria de començar de nou després d’arranjar els defectes de forma que s’han trobat en aquest concurs.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*