Concentració d’USOC a Ensenyament per al manteniment de totes les aules, públiques i concertades

La Generalitat, que canvia aquest any el mecanisme de matriculació, farà la resolució just després de la preinscripció i abans de la matriculació final

Redacció
 
 
 
Concentració de delegats d'USOC a Ensenyament foto: USOC

Concentració de delegats d’USOC a Ensenyament foto: USOC

Prop de 300 delegats i afiliats al sindicat d’ensenyament de la USOC s’han concentrat enfront de la seu del Departament d’Educació a Barcelona, segons fonts del sindicat. Els manifestants reivindicaven el manteniment de tots els llocs de treball en el sector, tant en l’educació pública com en la concertada. Els sindicalistes han mostrat la seva preocupació pel fet que la llei de mesures urgents dels pressupostos de la Generalitat conté un punt que pot afectar la renovació d’aules de l’escola pública o concertada, segons Pere Forga, responsable de la federació d’ensenyament del sindicat.

“La llei d’acompanyament dels pressupostos contempla -afirma Forga- canvis en el mecanisme que regula la matriculació”. Fins a l’any passat les famílies feien primer una preinscripció i posteriorment la matriculació efectiva. Posteriorment el departament emetia una resolució que atorgava definitivament el nombre d’unitats a concertar. El canvi és que la resolució es farà a partir d’aquest any, es farà just després de la preinscripció, cosa que pot causar desajustaments en alguns centres, segons opina el responsable de la USOC.

De fet, la normativa indica que almenys en els centres concertats les ràtios han de ser com a mínim, de 20 alumnes. Com la Generalitat ha fet pública la seva intenció que, malgrat que la davallada de la demografia no es tancarà cap centre públic, existeix la temença que si se n’ha de tancar la mesura afectaria la concertada, afirma el sindicat.

Rebaixar ràtios

USOC, sindicat majoritari a l’ensenyament concertat, planteja rebaixar les ràtios per que no calgui tancar cap aula. També reivindiquen revertir les retallades, que afecten el sector de l’ensenyament des de l’any 2010. Un altre punt és reclamar a la Generalitat el pagament del denominat premi de fidelitat, després de cinc anys de no fer-ho. Finalment es demana desenvolupar la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), concretament establint complement per a tutoria per a tots els professors i incrementar plantilles per així rebaixar la jornada lectiva a tot el professorat.

Una delegació dels manifestants ha estat rebuda pel director general de centres privats i concertats, Miquel Garcia. El directiu ha recollit el manifest, ha assegurat que el Govern complirà la llei i ha expressat la seva confiança en què es mantindran tant les aules al sector públic com al concertat, segons ha afirmat Forga.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*