Vaga d’una hora a Nissan davant l’estancament de la negociació del conveni

El comitè d'empresa ha programat també una vaga parcial d'una hora per al 3 de novembre i una vaga de 24 hores per al 8 del mes vinent

Redacció
 
 
 
Els treballadors de Nissan s'han concentrat a les portes de la planta per mostrar la seva decisió foto: CCOONISSAN

Els treballadors de Nissan s’han concentrat a les portes de la planta per mostrar la seva decisió foto: CCOO NISSAN

Els treballadors de Nissan de les factories de la Zona Franca i Montcada i Reixac estan cridats aquest dijous a la vaga parcial. Els sindicats que componen el comitè d’empresa, USOC, CCOO, UFR i CGT han mantingut l’aturada després que en la reunió de mediació en la negociació del conveni col·lectiu de dimecres l’empresa no acceptés negociar els aspectes claus del conveni si els treballadors no desconvocaven abans la mobilització, han dit fonts sindicals.

La vaga es farà una hora per cada torn. A Nissan es fan quatre torns de treball, segons ha explicat Xavier Hernández, de la UGT de Catalunya.

A més de la vaga del 27 d’octubre els sindicats mantenen una altra convocatòria d’una hora per torn per al 3 de novembre i, si en aquell moment no hi hagués millores, el 8 de novembre es faria una aturada de 24 hores a les factories catalanes de la multinacional japonesa.

Hernández considera que abans de la data del 8 de novembre hi haurà acostaments que permetran evitar un xoc entre empresa i treballadors. “Hi ha mediació convocada per inspecció de treball, divendres i dimarts vinents, espero que en aquestes trobades es pugui entrar a negociar”.

Per a Hernández els punts més importants del conveni tenen a veure amb les millores que el comitè d’empresa reclama en l’ergonomia dels llocs de treball, que estan causant moltes baixes entre els treballadors. Un segon aspecte clau per als operaris és la recuperació de molts llocs de treball que han estat externalitzats a empreses a les quals els han estat concedides contractes. En l’apartat de recuperació de llocs de feina externalitzats, els sindicats els demanen perquè moltes d’aquestes feines formen part dels  “llocs de treball tous”. Aquestes ocupacions les voldrien els sindicats, per als treballadors més grans o amb lesions derivades de tota la vida laboral a les línies de producció, i consideren inassumible la proposta de la direcció, que ofereix recuperar 15 d’aquests llocs de treball.

El tercer punt per importància seria, curiosament els increments salarials. “El primer és que no volem que els treballadors ens lesionem a causa dels alts ritmes de treball que s’apliquen i per la poca adequació dels llocs de treball a les feines repetitives i penoses que s’han de fer”, ha dit Hernández. El l’aspecte salarial els treballadors demanen un increment consolidable de l’1,5% els dos anys de durada de l’acord. De moment l’empresa ofereix increments del 0,5% consolidable en les taules salarials i un altre 0,l5% no consolidable en els dos anys que duraria l’acord. A més a més, proposen augmentar en dos dies de treball la jornada laboral anual, sense cap mena de compensació, una proposta que CCOO no accepta.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*