Vaga a l’empresa José Maria Cabré de Montornès del Vallès per endarreriments en els salaris

Fa un any empresa i treballadors van arribar a un acord que implicava el compromís de no tornar als endarreriments de salaris, pacte que no s'ha complert

Redacció
 
 
 
Entrada a la fàbrica JMC, foto: google maps

Entrada a la fàbrica JMC, foto: google maps

Els treballadors de l’empresa familiar José Maria Cabré de Montornès del Vallès han decidit deixar de treballar aquest dimarts davant l’impagament de la mesada de juny, la paga extraordinària d’estiu i els endarreriments de maig. CCOO denúncia a més, la desídia amb la companyia afronta la situació.

Aquest dimarts, 12 de juliol hi ha convocada una jornada vaga de 24 hores, i es farà una concentració a les 12 hores, a les portes de l’empresa (polígon de Can Buscarons, carrer del Besòs, 12). Les pròximes jornades de vaga estan previstes els dies 19 i 26 de juliol, segons el sindicat.

Dimarts passat ja es va efectuar una primera jornada de vaga, amb una aturada del 90% de l’àrea de producció per denunciar aquesta situació, després que la reunió de mediació de vaga finalitzés sense acord, per la manca de voluntat negociadora de l’empresa, i per exigir a l’empresa que els pagui el deute íntegre i regularitzi el pagament dels salaris, explica CCOO . Davant el risc que es repeteixi l’impagament de les nòmines de juliol i agost, els treballadors preparen mesures més contundents de cara al mes de setembre.

Fa un any els 35 treballadors de l’empresa José María Cabré (JMC), de Montornès, dedicada a la fabricació d’eines de tall per a la indústria metal·lúrgica, van convocar una vaga per protestar per l’impagament de salaris. A la fi, es va arribar a un acord amb l’empresa i la vaga es va desconvocar, però la situació no s’ha solucionat, segons CCOO, i el deute s’ha incrementat. CCOO denuncia que des que es va crear la nova empresa PJC a Cardedeu, integrada per tots els germans Cabré com a socis, els endarreriments en el pagament de salaris a Montornès han anat a pitjor, i denuncia també que en aquesta altra empresa sí que cobren els salaris al dia.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*