Els treballadors de Metro voten no fer aturades durant el Mobile World Congress

Els treballadors de l'empresa pública de transports han decidit que fins a la fi del procés negociador en marxa les votacions es faran usant urnes

Redacció
 
 
 
Assemblea de treballadors de Metro a les cotxeres de Sants, font: CCOO Metro

Assemblea de treballadors de Metro a les cotxeres de Sants, font: CCOO Metro

Els treballadors de Metro de Barcelona han decidit donar una oportunitat a la negociació que hi ha en marxa amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Per majoria es va decidir renunciar a fer dos dies de vaga coincidint amb el Mobile World Congress (MWC). A més, aprofitant que es va votar en urna durant tota la jornada, es va decidir que aquest seria el mètode de decisió fins que es tanqui el conflicte.

La votació es va fer des de les 9 del matí i fins a les 7 de la tarda. Hi havia una proposta sobre la taula consistent a convocar 2 dies d’aturades parcials. El resultat ha estat 274 vots a favor, 361 vots en contra i 61 abstencions.

Pel que fa al sistema de votació, es va aprovar usar l’urna. Els vots favorables van ser 377. Els partidaris de votar a mà alçada van ser 292 i les abstencions, 23.

El procés de negociació del conveni es duu amb molt sigil. Després de mesos d’enfrontaments i d’un desgast important, els treballadors volen esgotar totes les possibilitats i evitar un nou xoc.

Per la seva banda, el consistori de Barcelona, de qui depèn  TMB, va manifestar per boca de l’alcaldessa, Ada Colau la seva esperana que en les converses s’arribi a un bon acord i que no hi hagi enfrontaments amb els treballadors.

Les negociacions es mantenen dos cops per setmana, dimarts i dijous, després que TMB aixequés les sancions imposades a treballadors a conseqüència de la participació en aturades parcials.

Metro de Barcelona és una empresa amb una gran fragmentació sindical. Això fa que les decisions que prenen els treballadors necessitin d’un important consens intern.

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*