Primeres mobilitzacions a Nissan davant la manca d’avenços en el conveni

Dijous es faran assemblees a les portes de les factories catalanes i el 4 d'octubre, si es manté el bloqueig, una hora de vaga per torn

Redacció
 
 
 

Els sindicats presents a Nissan, USOC, CCOO, UGT i CGT convoquen una concentració a la porta de les factories de la Zona Franca i de Montcada i Reixac per aquest dijous 29 de setembre.

L’acció es planteja com l’inici de mobilitzacions creixents, destinades a forçar l’empresa a desbloquejar les negociacions del conveni col·lectiu, que fa mesos que es troben encallades. En aquest sentit, CCOO denuncia l’actitud intransigent de la Direcció de Nissan davant les propostes plantejades per la representació sindical dels treballadors i lamenta els intents continuats de l’empresa per endarrerir l’avenç de les negociacions.

Aquest 29 de setembre i el 3 d’octubre, els comitès de les dues plantes de Nissan convoquen els treballadors i treballadores a concentrar-se a les portes de les respectives fàbriques a les 9 h i a les 18 h.

Si aquestes accions no moguessin la voluntat de l’empresa, també han convocat una vaga d’una hora per torn el pròxim 4 d’octubre, que es farà a l’inici de cada torn (de 6 a 7 h, el torn de matí; de 8 a 9 h, el torn central; de 14 a 15 h, el torn de tarda, i de 22 a 23 h, el torn de nit).

Segons CCOO de Nissan, fa gairebé 10 mesos que es va signar la pròrroga de l’anterior conveni i ara, l’empresa no està contempla cap de les demandes dels treballadors en les negociacions del nou acord, que ha d’estar vigent fins a març de 2018. Qüestions, afegeix, com un increment salarial, reduir ritmes de feina per evitar lesions en una plantilla amb una edat mitjana molt avançada, o recuperar subcontractes, entre d’altres.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*