Primeres mobilitzacions contra l’intent d’acomiadar 362 treballadors d’Eulen

manifestació diumenge convocada per CCOO i vaga indefinida a la que criden els sindicats Solidaritat Obrera i STC contra la pretensió de fer fora els treballadors que feien la informació als usuaris d'Endesa

Redacció
 
 
 

Primera mobilització dels treballadors d’Eulen afectats per l’ERO que implica acomiadar els operaris de la societat que feia les tasques de contact center per a Endesa. L’expedient de l’empresa pot suposar la pèrdua de 362 llocs de treball. Contra aquesta pretensió els sindicats presents a la societat han convocat una manifestació diumenge 25 d’octubre.

Els treballadors i treballadores d’Eulen Telemarquèting estan cridats a manifestar-se diumenge a l’Avinguda Vilanova, 12-14, de Barcelona, d’11.30 h a 14.00 hores.

La marxa, que convoca la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, no és la única acció dels treballadors d’Eulen.

Altres organitzacions com Solidaritat Obrera o el Sindicat de Treballadors de Comunicacions (STC), han fet una convocatòria més contundent. Han cridat al conjunt de la plantilla a una vaga indefinida a partir del 3 de novembre vient.

La clau de volta del conflicte consisteix en què Eulen ha perdut la contracta per realitzar el servei de contact center d’Endesa. La nova societat es Atento, una filial de Telefónica. Aquesta empresa no està obligada a assumir els treballadors de l’empresa que realitzava anteriorment aquesta tasca, operació coneguda com a subrogació. Aquesta possiblitat no es pot dur a terme perquè el convenis de les empreses de telemarquèting no ho contempla, per la qual cosa, si no hi ha una solució acordada, els treballadors serien acomiadats. Davant d’això i de la falta d’informacions en relació a la incorporació a la nova empresa o absorció a Eulen en altres destins s’han iniciat les mobilitzacions.

Els sindicats Solidaritat Obrera i STC han decidit dur el tema als tribunals. Segons el seu representant legal, un advocat del Col·lectiu Ronda, existeix un frau legal quan es recorre a una contracta per realitzar una tasca que forma part de l’activitat bàsica i estructural de l’empresa.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*