La negociació entre Movistar i el comitè de vaga indefinida no passa d’intent

L'empresa es remet a l'acord signat entre empreses de subcontractes amb UGT i CCOO mentre els vaguistes reclamen equiparació amb la plantilla de la companyia

Redacció
 
 
 
Instantània de l'inici de la manifestació alternativa : Foto Enric Català

Instantània de l’inici de la manifestació alternativa : Foto Enric Català

La direcció de Movistar es va reunir només durant un moment amb els representants de les assemblees a les quals donen suport sindicats com CGT, Co.Bas, AST i en Construcció. L’única conclusió de la trobada ha estat que l’empresa obre converses, ja que entén que amb qui haurien de negociar els treballadors és amb les empreses subcontractades. A més, no ha reconegut la representativitat del comitè de vaga. Amb això es va interrompre l’intent de negociació.

Movistar, segons el document lliurat als representants dels vaguistes, només reconeix l’acord que uns dies abans van signar les empreses subcontractadores amb els sindicats majoritaris. Aquest pacte recull reivindicacions bàsiques que suposen una primera regulació del sector a partir de paràmetres de mínims. Per contra, la plataforma reivindicativa dels sindicats i assemblees que dilluns al vespre es van reunir amb la companyia de telecomunicacions parteixen del principi d’equiparació en condicions de treball i salarials entre els operaris de la multinacional i els de les empreses subcontractades.

Ocupació del Mobile World Congress

L’intent de negociació es va produir després d’una espectacular acció dels vaguistes que dissabte van ocupar l’antiga botiga de Movistar a Plaça de Catalunya de Barcelona, lloc on també hi ha la seu permanent del Mobile World Congress. Allà hi van estar els vaguistes, acompanyats de membres d’associacions i col·lectius ciutadans, com els iaioflautes o els solidaris amb les víctimes de les massacres a Mèxic, a més de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP).

La situació en el conflicte queda ara en un cert cul de sac. Per una banda hi ha el pacte firmat amb els sindicats majoritaris. Per altra els treballadors de les empreses subcontractades reclamen una millora important en condicions laborals i salarials. La multinacional no reconeix aquest col·lectiu, tot i que s’hi ha reunit de forma poc efectiva.

Les organitzacions que mantenen la vaga es reuneixen durant el matí de dimarts per planificar noves accions. Això passa quan fa més de 30 dies que els vaguistes mantenen la seva posició. Per seguir la vaga han posat en marxa caixes de resistència per a les quals demanen solidaritat. Mentrestant segueixen els efectes de la vaga. Per exemple, la instal·lació de telefonia fixa a Barcelona segueix aturada des de fa tres setmanes i, segons fonts dels vaguistes, les reparacions també es retarden molt respecte al temps de reacció oficial.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Els treballadors subcontractats de Movistar ocupen per segon cop el Mobile World Center

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*