La contractació d’esquirols enquista la vaga d’acomodadors de l’Auditori

Els treballadors en vaga han denunciat diversos cops que l'empresa L'auditori, contracta persones externes per fer la seva feina, cosa que està prohibida per la llei

Redacció
 
 
 
Els treballadors expliquen al públic que s'acosta a l'Auditori les raons de la seva vaga

Els treballadors expliquen al públic que s’acosta a l’Auditori les raons de la seva vaga : Foto Enric Català

El conflicte que afecta els acomodadors i acomodadores de l’Auditori està enquistat. El problema que impedeix buscar una solució és l’ús per part de l’empresa responsable del servei de persones destinades a substituir els vaguistes, el que en llenguatge sindical s’anomena esquirols.
La vaga ha encetat la segona setmana. Els treballadors protesten perquè arran de les diferents subcontractes que s’han produït a la seva feina, les condicions de treball s’han degradat fins a l’extrem que en produir-se una protesta laboral la companyia va sancionar una de les treballadores amb l’acomiadament, cosa que va provocar la revolta en forma de vaga indefinida.
Durant la primera setmana de vigència de la vaga s’han produït, segons els treballadors, moments de tensió. Especialment perquè l’auditori va intentar contractar directament treballadors per substituir els vaguistes. El que va passar és que els que havien de començar a operar es van negar a fer la tasca de trenca-vagues. Més tard, segons un representant del comitè de vaga, es va intentar que les feines d’acomodació les assumissin altres treballadors de l’Auditori. Tot això passava mentre que a l’entrada dels espectacles es produïen escenes xocants perquè el públic havia de passar entre dues files de vaguistes amb pancartes que explicaven les causes del conflicte.
El fet és que els treballadors en vaga són persones conegudes del públic que de vegades assisteix als espectacles. Així, s’han produït moments especialment emotius per als treballadors quan els músics de l’Orquestra Ciutat de Barcelona (OBC) es van mostrar solidaris. Igualment, s’han donat moments de tensió a causa que abans d’alguns espectacles es llegeix per part de representants de l’Auditori, un text en què es demana perdó al públic per les incomoditats que la protesta els pugui causar. En dues ocasions, aquestes explicacions han estat contestades per xiulets del públic.
La possible negociació per trobar una solució al conflicte ha topat amb la posició dels vaguistes, que no volen entrar en aquest punt si abans l’empresa no compleix amb la legalitat i deixa d’intentar substituir els vaguistes per altres treballadors del grup empresarial encarregat de la gestió de les tasques d’acomodació. A més, les pràctiques irregulars han estat denunciades a inspecció de treball, que ha aixecat les corresponents actes ,però que encara no s’han fet públiques.
Si l’escull de les persones que, segons els treballadors en vaga, s’han contractat per trencar la protesta, es pogués superar, hi ha convocada per aquesta setmana una reunió de mediació que podria obrir la porta a un acord.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. La policia desallotja els acomodadors en vaga que impedien l'accés del públic a l'Auditori

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*