La Generalitat preveu ampliar amb 25 milions l’atenció a la dependència

Els diners es dedicarien a apujar tarifes de les concessions i també per ampliar el nombre de llits geriàtrics

Tomeu Ferrer
 
 
 
Imatge de la concentració de treballadors de la dependència davant la seu de Treball foto: TOMEU FERRER

Imatge de la concentració de treballadors de la dependència davant la seu de Treball foto: TOMEU FERRER

La Generalitat aposta en els nous pressupostos per millorar el sector de la dependència. El Govern preveu, si els comptes arriben a bon fi, destinar l’any vinent 25 milions més a l’atenció a les persones dependents. Això ho ha dit Josep GinestA, Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies del departament de Treball de la Generalitat, que s’ha reunit amb una delegació de treballadors d’aquest sector de CCOO, que fa temps que reclamen un conveni d’àmbit català per a la dependència, segons Jaume Gabarró, secretari general de la federació de sanitat de CCOO.

La xifra l’ha posat sobre la taula Treball, com a mostra de la implicació del Govern per millorar la situació de l’atenció geriàtrica a Catalunya. Sense donar més dades, Ginestà ha dit que una part dels dines podria destinar-se a ampliar llits per a persones que necessiten atenció especialitzada i una altra a incrementar les tarifes a partir de les quals les empreses contracten amb l’administració.

El conveni català, més a prop

El fet que la Generalitat posi sobre la taula una millora de la dotació econòmica per a l’atenció a la dependència ha d’ajudar al fet que avanci la posada en marxa d’un conveni català de la dependència.

“Les patronals sempre ens han dit que no podien plantejar-se una millora de les condicions de treball del sector perquè les tarifes amb les quals són contractades fa anys que les tenen congelades, ha explicat Gabarró”.

CCOO, que duia a la reunió amb Treball la reclamació del conveni català, ha vist amb optimisme que des de l’executiu s’acollia positivament aquesta reclamació. Per tant, el sindicat farà una convocatòria a patronals i a l’altre sindicat amb presència important al sector de la dependència, UGT de Catalunya, per iniciar la negociació d’un conveni català.

El sector de la dependència es guia per un conveni d’àmbit estatal. Això fa que els salaris i les condicions de feina que hi ha recollides siguin de mínims. Com que el cost de la vida varia segons els territoris, pot resultar que un sou permeti viure bé a algunes zones d’Espanya però a Barcelona no. Per això, i perquè el sindicat es manifesta partidari de potenciar l’espai català de relacions laborals, que es reclama des de fa temps un conveni català de la dependència. Ara, si hi ha més diners per a apujar tarifes, les empreses tampoc tindran excusa, afirmen a CCOO, per oposar-se a negociar aquest acord que hauria de dignificar les condicions de vida de les persones que es dediquen a la cura de la gent gran, explica Gabarró.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*