Els treballadors del sector del cava es manifesten a Cavatast per reclamar el nou conveni

Reclamen millores salarials de l'1% per aquest any i de l'1,5% per a 2016 en un sector on la crisi econòmica gairebé no ha afectat els resultats empresarials

Redacció
 
 
 
Manifestants del sector del cava es manifesten al Cavatast

Manifestants del sector del cava es manifesten al Cavatast

Els treballadors del sector del cava s’han manifestat divendres, 2 d’octubre a Sant Sadurní d’Anoia coincidint amb la celebració de cavatast. La mobilització reclama als empresari que s’asseguin a negociar el conveni que va véncer el gener passar i que no ha estat renovat.

La mobilització es repetirà dissabte 3 d’octubre, segons han explicat fonts de CCOO, el sindicat convocant. En el nou conveni que els treballadors reclamen, es demana un increment de l’1% per aquest any i de l’1,5% per a 2016. En favor de la seva argumentació els empleats expliquen que, tot i la crisi, les vendes de les empreses no han patit caigudes que permetin justificar la inexistència d’un conveni ni aconseguir les migrades pujades salarials que reclamen.

Malgrat la insistència dels treballadors, les empreses mantenen el que per a CCOO serien propostes regresives que suposarien una reducció important de les condicions salarials i laborals de les plantilles que no tinguessin conveni d’empresa, bàsicament les corresponents a les petites i mitjanes empreses del sector, que són les majoritàries.

Cristina Torre, secretaria de d’acció sindical de la Federació Agrialimentària de CCOO, els treballadors no estan plantejant e la taula de negociació peticions de màxims, sinó que demanen allò que les cúpules dels dos grans sindicats i de les patronals a nivell estatal han adoptat com a recomanacions per a la negociació col·lectiva per als pròxims tres anys.

El que havien estat tradicionalment relacions laborals marcades per un cert paternalisme per part dels empresaris han variat els últims anys. Només un exemple és la difícil i complicada negociació que s’ha hagut de realitzat en el conveni de Freixenet per assolir unes millores certament modestes. En aquest sentit, els treballadors recorden quan la negociació d’aquesta gran marca la gestionava l’anterior president, del qual reconeixen més ductilitat a l’hora de pactar i tancar acords.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*