Els treballadors de Nissan fan dimarts una hora de vaga per torn per desencallar en conveni

Els empleats es mobilitzen per la falta d'avenços en la negociació quan fa deu mesos que es va firmar la pròrroga de l'anterior acord col·lectiu

Redacció
 
 
 

Els treballadors de Nissan realitzaran dimarts la seva primera vaga en demanda d’avenços en la negociació del conveni col·lectiu.

Els treballadors de l’empresa automobilística han convocat una hora de vaga a l’inici de cada torn de treball per al 4 d’octubre. El motiu de l’acció és reclamar que la negociació del conveni avanci, ja que fa mesos que segons els sindicats, està encallat.

Entre els aspectes que no avancen hi ha, assumptes com el fet que després de gairebé 10 mesos que es va signar la pròrroga de l’anterior conveni, l’empresa no contempli debatre cap de les demandes dels treballadors en les negociacions del nou acord, que ha d’estar vigent fins a març de 2018. Qüestions, com un increment salarial, reduir ritmes de feina per evitar lesions en una plantilla amb una edat mitjana molt avançada, o recuperar subcontractes, entre d’altres.

Els treballadors, que han estat clau per aconseguir que Nissan obtingui darrerament càrrega de treball en forma d’adjudicació de nous vehicles, han fet dues primeres mobilitzacions en forma de concentracions a les portes de les factories de Montcada i Reixac i Zona Franca de Barcelona.

Beneficis importants

Les aturades de dimarts, 4 d’octubre, es faran de 6 a 7 hores el torn de matí, de 8 a 9 hores el torn central, de 14 a 15 hores el torn de tarda i de 22 a 23 hores el torn de nit. Durant les aturades, els treballadors es concentraran davant la porta.

La dura posició de Nissan es produeix quan la marca viu un dels seus millors moments. El fabricant nipó de vehicles Nissan Motor va aconseguir el passat exercici fiscal -que va finalitzar el 31 de març- un benefici net de 457.600 milions de iens (3.397.000 d’euros), un 17,6% més interanual, gràcies al seu bon rendiment a Amèrica del Nord i Europa. L’empresa amb seu a Yokohama (al sud de Tòquio) va explicar en un comunicat que va aconseguir un benefici operatiu de 589.600 milions de iens (4.377.000 d’euros), un 18,3% més que l’any precedent, mentre que la seva facturació va créixer un 8,5% fins als 11,38 bilions de iens (84.514.000 d’euros).

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*