Convocada la primera mobilització del grup General Electric a Catalunya

L'empresa no ha fixat encara l'afectació de la reestructuració, però parla de traslladar el centre on es fabriquen turbines de Cornellà a Bilbo

Redacció
 
 
 
Els treballadors d'alstom a Barcelona es van mobilitzar quan es va vendre l'empresa a General Electric

Els treballadors d’Alstom a Barcelona es van mobilitzar quan es va vendre l’empresa a General Electric contra la deslocalització de la planta del Poblenou

Els treballadors del centres de General Electric a Catalunya han decidit convocar la primera mobilització contra l’ERO que pot presentar l’empresa. La demostració es farà en forma de manifestació conjunta de CCOO i UGT el 8 d’abril vinent a Barcelona.

L’acció s’ha convocat després de la primera reunió de la multinacional General Electric amb els representants dels treballadors de les plantes catalanes. Tot i que el procés oficial de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) no ha començat, en la trobada l’empresa ha presentat un primer informe sobre l’afectació que la reestructuració avançada fa uns dies pot tenir a les factories de Cornellà i Barcelona.

Els dos centres productius catalans que  es dedicaven a energies alternatives fins a poc formaven part d’Alstom Energia, que  se’ls va vendre a General Electric. en el centre de Cornellà es fabriquen turbines per a energia hidràulica, des del disseny fins a la fabricació i posada en marxa d’aparells de petita i mitjana potència. A Barcelona, al Poble Nou hi ha les instal·lacions de l’antiga cooperativa Ecotecnia on es dissenyen aparells per a produir energia eòlica.

Segons han manifestat els responsables de recursos humans de General Elèctric, la idea de la multinacional és deixar només un centre per cada sector. Aixo suposaria que Barcelona mantindria l’activitat, però, en el disseny empresarial, l’activitat de Cornellà es desplaçaria fins a les instal·lacions que el grup té a Bilbo. Això, segons UGT, a la capital basca es dediquen a produir generadors i no turbines, per la qual cosa dubten que puguin assumir la nova tasca.

Per una altra banda, des de la direcció de l’empresa s’han plantejat les dates d’aquest procés de negociació. Per un costat, fins que les reunions informatives no acabin a nivell europeu no començaran les negociacions per països. I per l’altre, l’empresa deixa la porta oberta a què els processos de reestructuració podrien modificar-se i es podrien retardar.

Tant la UGT com CCOO han arribat a l’acord que mentre no acabi aquest procés informatiu la direcció de l’empresa no podrà du a terme cap reestructuració. A més, a nivell europeu s’ha convocat una concentració a tots el centres de General Electric i en el cas de Catalunya, es farà una manifestació amb la plantilla de Barcelona i de Cornellà conjuntament el dia 8 d’abril.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*