Vaga a CEMUSA contra l’expedient que implica fer fora el 80% de la plantilla

La companyia de ha estat comprada per JCDecaux, que ha anunciat que farà fora 245 dels 309 treballadors. A Catalunya gairebé tots els treballadors serien acomiadats

Redacció
 
 
 
L'empresa CEMUSA gestiona la publicitat de molts suports que hi ha als carrers

L’empresa CEMUSA gestiona la publicitat de molts suports que hi ha als carrers

Nou cas de compra d’empreses que pot acabar amb acomiadaments dels treballadors de la societat adquirida. En aquesta ocasió l’origen de tot plegat és l’empresa CEMUSA, dedicada a la gestió de publicitat i al manteniment del mobiliaris urbà. L’empresa és filial de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i va ser comprada per la multinacional de la publicitat JCDecaux. Immediatament la societat va presentar documentació per justificar l’acomiadament de gairebé el 80% dels treballadors de CEMUSA, emparant-se en motius organitzatius, econòmics i productius. L’operació suposaria fer fora 245 dels 309 treballadors que l’empresa té a l’Estat espanyol. A Catalunya, Això implicaria acabar amb els 31 llocs de treball de la firma, segons UGT.

Segons els treballadors, La direcció ha manifestat la seva intenció de fer fora la plantilla de CEMUSA, “en un 99,9%” i subcontractar aquesta tasca –perquè el volum de feina continuarà sent el mateix- a la mateixa JCDecaux. Segons el sindicat, la mesura no és només qüestionable jurídicament, sinó sobretot èticament. “I, per descomptat, significa una precarització de les condicions laborals”.

Segons la UGT, l’empresa que ja ha presentat un expedient per acomiadar els treballadors, en cap moment ha plantejat la possibilitat de renegociar els cànons amb els ajuntaments i la resta d’entitats, cosa que suposa un autèntic problema econòmic per a CEMUSA, així com altres possibilitats, com dur a terme un estalvi de despeses en altres àrees, o l’augment que significarà en vendes la unificació dels circuits publicitaris d’ambdues companyies.

Segons els treballadors, l’operació de compra el que suposa realment és l’adquisició de la cartera de clients de CEMUSA. Això es veu perquè de les poques informacions rebudes pels treballadors sobre les persones que seguirien operant el gairebé tots els casos els que continuaran són els que es dediquen a tasques de captació de clients.

Tot i que les converses entre empresa i treballadors es van iniciar el passat 4 de març, els operaris han decidit iniciar una vaga intermitent que permeti desbloquejar els contactes, que ara estan en un cul de sac. Per aquest motiu, els treballadors i les treballadores han aprovat, en assemblees, un calendari de vagues que s’iniciarà el, 15 de març, i que tindran lloc tots els dimarts i dimecres –dies de fixació de cartells- per mostrar el rebuig a la mesura “brutal i desproporcionada que volen dur a terme JCDecaux i CEMUSA”·, han indicat.

Cal pensar que la major part dels treballadors fa més de 25 dies que operen a l’empresa. A aquestes persones, en una primera aproximació, l’empresa els ofereix un xic més del mínim legal per acomiadament procedent, concretament 25 dies per any treballat.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*