Eulen presenta un Ero per a 362 operaris que donen servei a Endesa

L’empresa ofereix la recol·locació d'alguns treballadors, després d'haver perdut el concurs de contact center de l'empresa elèctrica

Redacció
 
 
 

Eulen ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació que afecta 362 treballadors i treballadores que treballen donant servei a ENDESA. Dits serveis s’han perdut a la licitació del concurs i han estat adjudicats a una altra empresa de contact center: Atento.

Davant d’aquesta situació els sindicats CCOO, USOC, CGT, SO, AST i la UGT de Catalunya posen en marxa una fase de negociació per millorar les condicions en les quals es troba la plantilla.

Segons els treballadors, la subrogació dels operaris del servei no està prevista. Per això, critiquen que la nova empresa hagi començat el procés de selecció sense saber el número de personal que es necessita realment per al servei d’Endesa.

Actualment, la negociació es troba a la fase inicial de l’expedient però ja s’han fet propostes per part de l’empresa com per exemple, cobrir vacants en el grup Eulen, és a dir, un pla d’acompanyament social i de recol·locació. La valoració davant d’aquesta proposta és que avui en dia les vacants esmentades són fora de Barcelona i Catalunya, comportant una mobilitat geogràfica que els treballadors i les treballadores no es poden ni plantejar. A més, els requisits demanats per aquests llocs de treball són difícils de complir.

Des de la part social, s’han fet dues propostes. Per una banda, que l’expedient sigui obert i voluntari a tots els treballadors – encara que no estiguin afectats – per així crear noves vacants pels afectats que vulguin continuar a l’empresa. I l’altra proposta és que els 362 treballadors i treballadores seran tractats tots per igual, indistintament del tipus de contracte que tingui.

Aquestes dues propostes de la relació de llocs de treball proposades pels sindicats està espera resposta de l’empresa. La pròxima reunió de la mesa negociadora serà dimarts vinent, 20 d’octubre.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*