Vagues a SEAT per la mort d’un treballador

El 24 d'abril passat va morir un treballador de l’empresa Estudios y Contratas Silvicolas, subcontractada per Acciona, que feinejava a la fàbrica de SEAT a Martorell. Els sindicats han convocat 40 minuts de vaga per torn en senyal de protesta per l'accident, les causes del qual atribueixen en l'abús de la subcontractació. Han reclamat la màxima celeritat en aclarir les causes del sinistre.

Redacció
 
 
 

Els sindicats de SEAT i Acciona han convocat 40 minuts de vaga en cadascun dels torns amb motiu de la mort d’un treballador arran d’un accident laboral succeït a la planta de la companyia automobilística el 24 d’abril. L’operari treballava per a l’empresa Estudios y Contratas Silvicolas, subcontractada per Acciona. L’accident es va produir quan va caure d’una màquina segadora per un terraplè que separa el centre de recanvis de la fàbrica.

UGT, CCOO, CGT i STS-USOC de les dues empreses han expressat el seu condol pel succés. Asseguren en una nota que «la mort d’un company és el més terrible que pot passar i ha succeït en la setmana dedicada a SEAT a la prevenció i en vigílies del 28 d’abril, Dia Internacional de la Salut Laboral. Això demostra clarament que hem de seguir d’una banda, exigint el compliment estricte de la llei de prevenció, i d’altra banda, continuar avançant en l’ampliació de drets en matèria de seguretat i salut.» Els sindicats també exigeixen la màxima celeritat perquè s’aclareixin les circumstàncies i responsabilitats de l’accident.

Així i tot denuncien que «no podem passar per alt que la principal responsable de tan tràgic accident és la subcontractació que es practica en la majoria d’empreses, que es tradueix en una precarització de les condicions de treball.»

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*