Vaga d’UGT i CCOO contra l’extinció de 332 llocs de treball a les botigues Blanco

El sindicats considera desproporcionada la mesura en una empresa que va accedir a la propietat de la xarxa en condicions molt avantatjoses i a un preu per sota del mercat

Redacció
 
 
 

CCOO i UGT han convocat una jornada de vaga i mobilitzacions dilluns vinent, 20 d’abril, contra la pretensió la societat Blanco de fer fora 332 persones de la seva xarxa de botigues. A Catalunya la mesura suposaria el tancament de la botiga de Portal de l’Àngel i l’acomiadament de 7 treballadors i treballadores, segons UGT. Al seu torn, CCOO denuncia, en un comunicat que l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) planteja també una modificació substancial de condicions de treball que afectarà a tot el personal de les botigues amb la qual cosa pretén modificar el sistema d’incentius i jornada de treball, cosa que dificultarà la conciliació de la vida laboral i familiar d’una plantilla fortament feminitzada.

L’empresa justifica les mesures que vol aplicar a partir de les pèrdues del passat exercici 2014 que van arribar a 7 milions. A aquests números vermells cal sumar els gairebé 4 milions del present exercici i una previsió d’acabar l’any amb unes pèrdues que sumarien 9 milions.

CCOO ha mostrat la seva disconformitat amb la proposta de l’empresa. Ho fa a partir de l’experiència des que els nous propietaris. Blanco va ser adquirida pels titulars actuals fruit d’un procediment concursal. La van comprar e condicions molt favorables, per 1,5 milions d’euros quan estava valorada en més de 40 milions. Fruit de la compra, la firma estava exonerada de qualsevol càrrega amb Hisenda, la Seguretat Social i els creditors particulars. Com a contrapartida, l’empresa es va comprometre a mantenir els llocs de treball i a obrir 200 noves botigues si era possible.

CCOO entén que la pretensió d’acomiadar 332 treballadors atempta contra les condicions amb les quals es va autoritzar la venda i estudia dirigir-se a l’autoritat laboral per invalidar l’esmentada operació.

Per la seva banda, UGT destaca també que, a més del acomiadaments, l’empresa també planteja modificacions substancials de les condicions de treball, que afectarien els incentius i la jornada laboral.

A Catalunya, Blanco té actualment 7 botigues a la província de Barcelona, amb 48 treballadors i treballadores, i 1 botiga a Tarragona, amb 6 treballadors i treballadores.

CCOO considera les mesures anunciades per la companyia com a totalment desproporcionades, ja que les pèrdues acumulades de dos exercicis no justifiquen que una societat amb una facturació de centenars de milions d’euros, acomiadi el 20% de la seva plantilla.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*