El pla Garantia Juvenil amplia el seu abast i afectarà finalment a persones entre 16 i 29 anys

El nou enfocament del programa suposarà un augment de la dotació econòmica que era a Catalunya de 240 milions

Redacció
 
 
 
Joves formant-se CC by-sa Magis 2011 (Flickr)

Joves formant-se CC by-sa Magis 2011 (Flickr)

El programa Garantia Juvenil, que preveu donar feina o formació professional en un període no superior a quatre mesos als joves que faci més d’un més que busquen treball o formació i que tinguin entre 16 i 25 anys, a Catalunya ampliarà el seu abast fins als 29 anys, cosa que suposarà ampliar la dotació econòmica, que originalment era de 240 milions. Això es va comunicar per part del departament d’Empresa i Ocupació al consell de direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

L’ampliació de l’univers de persones que poden acollir-se a aquest programa propiciat per la Unió Europea suposarà que els plans vinculats a Garantia Juvenil s’hauran de refer, almenys parcialment, segons Laura Pelay, responsable de l’àrea sociolaboral d’UGT. «En aquest punt concret -ampliar dels 25 als 29 anys l’abast del programa- UGT hi està d’acord», diu la dirigent sindical. Però en discrepa profundament de l’enfocament global, perquè el pla es basa a donar ajudes als empresaris que incorporin joves en formació. Té, en opinió de Pelay, altres aspectes criticables. Així els formadors, 76, contractats per realitzar el seguiment del pla, tenen uns contractes marcats per la precarietat. L’organització de joves d’UGT ha destacat que “no són subvencionables els períodes de baixa laboral, encara que no suposin comunicat mèdic de baixa, tant si és per malaltia o accident comú o professional, ni els períodes de baixa per maternitat o paternitat”.

L’incfrement de dotació que tindrà Garantia Juvenil té a veure amb un increment de la dotació global que ha decidit la conferència sectorial d’ocupació a l’Estat espanyol. Aquest fons l’atorga el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) i per fixar les quantitats té en compte diversos paràmetres, entre ells si les comunitats autònomes han complert els objectius fixats prèviament en la reducció de l’atur i, també, la participació en els programes, com l’esmentat Garantia Juvenil.

Laura Pelay destacava que mentre a Catalunya el programa agrupava el 17% dels possibles beneficiaris, en l’àmbit del conjunt d’Espanya els incrits no arriben ni al 10%.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*