Un principi d’acord permet desconvocar vaga i mobilitzacions a Freixenet

Els treballadors recuperaran en dos anys el descompte del salari fet per l'empresa, mentre les categories més altes podrien negociar-lo a banda

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració de treballadors de Freixenet davant la seu de Foment del Treball

Concentració de treballadors de Freixenet davant la seu de Foment del Treball

Principi d’acord en el conflicte que enfrontava els treballadors i la direcció del grup Freixenet. Els treballadors havien votat anteriorment iniciar les mobilitzacions que suposaven fer vaga a partir del 9 de setembre. Aquesta proposta ha quedat en suspens després de l’entesa aconseguida.

Els treballadors havien decidit mobilitzar-se ja aquest passat cap de setmana tot evitant fer hores extres, cosa que hauria incidit en . Era la primera de diverses accions que haurien de conduir a cinc dies seguits de vaga. La part més important de la discrepància era l’exigència dels treballadors de recuperar la retallada de salaris del 5% que després d’un pacte que tenia fixada la durada en dos anys va continuar fent l’empresa més enllà del temps acordat. La retallada equivalia en el seu conjunt al 5% però era més baixa entre els treballadors de base, de l’ordre del 3% i més alta en les categories superiors.

Després de dies de debat l’empresa va accedir a retornar part de la retallada, equivalent al 3% als treballadors. Ho farà en dos trams. Aquest any incrementarà el salari un 1,5% i l’any 2016 un altre 1,6%. La resta de la rebaixa com que no estaven contemplats els salaris en el conveni vigent quedarien per a posteriors converses.

La direcció del grup Freixenet va posar sobre taula un altre assumpte que va encallar eles converses. Una part de la plantilla de les diverses empreses realitza torns continuats. La jornada anual dels treballadors era fins a aquest conveni de 1776 hores i a partir d’ara quedarà en 1.768, vuit hores menys a l’any. Però, els treballadors que feien torns rotatius, al cap de l’any treballaven 216 hores menys i l’empresa volia igualar aquests horaris als de la resta del grup. A canvi oferia internalitzar moltes tasques i un compromís per mantenir l’ocupació fins a 2017.

El punt esmentat va fer que el debat entre els treballadors fos molt viu. Per una banda es valorava la possibilitat de renunciar a la situació actual, però es temia que les garanties sobre la continuïtat de la plantilla no fossin sòlides. Finalment el principi d’acord ha suposat que empresa i treballadors crearan una comissió de debat que mirarà d’arribar a un punt que garanteixi la recuperació de jornada i al mateix temps doni garanties de continuïtat en els llocs de treball.

La situació actual suposa l’aturada de les mobilitzacions, encara que la vaga oficialment no s’ha desconvocat. Podria fer-se en una reunió prevista al Tribunal Laboral de Catalunya entre les dues parts, perquè la intenció és plasmar el pacte en un document que comprometi ambdues parts, segons fonts sindicals.

 

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Els treballadors del sector del cava es manifesten a Cavatast per reclamar el nou conveni

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*