Treball desautoritza la revocació irregular del comitè d’empresa de Mataró Bus

La iniciativa darrere de la qual denuncien que hi ha l’empresa es va produir després d’acomiadar un representant dels treballadors per exercir aquesta responsabilitat

Redacció
 
 
 
Un vehicle del servei d'autobusos urbans foto grupo avanza

Un vehicle del servei d’autobusos urbans foto grupo avanza

Les relacions laborals a l’empresa Mataró bus, del grup Avanza, són com a mínim peculiars: acomiadament d’un representant sindical i revocació del comitè d’empresa en una discutida assemblea plena d’irregularitats, segons va constatar inspecció de treball. Tot això en una empresa en la qual els sindicats CCOO i UGT denuncien reticències patronals a acceptar el paper constitucional destinat als sindicats.

Ara, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha denegat d’ofici la inscripció del nou comitè d’empresa fruit de la revocació del que s’havia creat per la via ordinària. Quan es va convocar l’assemblea per revocar el comitè es van cometre, segons CCOO fins a vuit irregularitats, que van ser denunciades a Inspecció de Treball.

Qüestions denunciades

Entre les irregularitats hi ha haver convocat l’assemblea aprofitant que dos dels membres del comitè, entre ells el president estaven de vacances. Haver convocat la trobada amb una recollida de firmes on hi havia barrejats membres del col·legi de tècnics i directius amb el de personal i conductors. A la reunió no es va acceptar el debat. Va ser només una votació sense deixar intervenir els membres del comitè. Als cens de votació hi havien barrejats els membres dels col·legis, el de directius i el de treballadors. l’empresa va cridar la Guàrdia Urbana per evitar que els representants dels sindicats assistissin a l’assemblea. No van poder impedir-ne l’assistència, però sí que van impedir l’exercici efectiu dels interventors. Hi van haver vots per correu, no permesos, per impossibilitat de control, en els processos de revocació. També CCOO va denunciar que els treballadors eventuals van ser pressionats pels que instaven la revocació.

Amb la decisió de la Generalitat, el comitè de Mataró Bus tornarà a exercir les funcions per les quals va ser elegit. Seguirà exigint el compliment de la normativa de seguretat i salut que va originar tot el procés. I també exigirà la readmissió del sindicalista acomiadat per aquest motiu, el J.A. Lara.

Un cop retornada la normalitat a la situació, els membre de CCOO es refermen en la campanya per reclamar la readmissió de J.A. Lara i, finalment presentar a l’Ajuntament de Mataró la petició que no es renovi la concessió de transport urbà al grup Avanza, per la seva política antisocial i pel seu comportament antisocial.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*