Els socorristes de les platges de Barcelona anuncien vaga parcial els caps de setmana a partir d’octubre

El sindicat CGT denuncia que no es compleixen les condicions que la subrogació del personal a l'empresa Pro-Activa Serveis Aquàtics

Redacció
 
 
 
Els socorristes demanen la intervenció de l'alcaldessa per mantenir els llocs de treball

Els socorristes es van mobilitzar per aconseguir la seva subrogació amb garanties

Els socorristes de les platges de Barcelona, que fa uns mesos van protagonitzar una llarga protesta per fixar les condicions de la seva subrogació, han convocat ara una vaga de quatre hores per dia, tots els divendres, dissabtes i diumenges a partir de l’1 d’octubre vinent, segons ha comunicat en una nota pública el sindicat CGT.

Els treballadors afirmen que la convocatòria de vaga es produeix després d’haver fracassat una reunió de mediació convocada pel departament de Treball amb l’empresa concessionària del servei: Pro-Activa Serveis Aquàtics SL. A més, el sindicat afirma que la falta d’acord es produeix també per la falta de compromís del consistori de Barcelona en relació amb els acords que van permetre la subrogació dels treballadors que anteriorment feien el servei de salvament per a la Creu Roja.

El març passat es va arribar a un acord amb l’ajuntament de Barcelona que suposava el manteniment dels llocs de treball dels socorristes de les platges de Barcelona. També implicava mantenir les seves condicions laborals i econòmiques, afirma CGT. Però, l’empresa Pro-Activa, propietat d’Òscar Camps, que va rebre el guardó de Català de l’any, “interpreta el precari conveni d’instal·lacions esportives que ens regeix, realitzant uns càlculs en què la jornada màxima anual que hi consta, 1.752 hores, seria superada en 140 hores arribant fins a 1. 892 hores. Tot això realitzant el càlcul de la jornada d’una manera injusta i que no s’utilitza en la legislació laboral”, afirma.

Altres elements que susciten la queixa dels socorristes són que “en el plec de l’Ajuntament de Barcelona per a la concessió de la gestió de les platges s’augmentava que hi hauria la presència dels socorristes a les platges una hora més al dia, passant de 9 hores a 10 la seva jornada diària . A canvi havien d’acceptar que els apliquessin la jornada partida amb el consegüent perjudici per a la conciliació familiar” afirmen. Per compensar aquest escreix de treball, els socorristes van decidir realitzar la jornada continuada. Les hores de més no es cobren com a extraordinàries sinó com a ordinàries, explica el comunicat.

A més, les queixes que fonamenten la convocatòria de vaga afecten també aspectes com la seguretat a la feina i el material amb el qual han de fer la feina els socorristes.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Els socorristes de les platges de Barcelona desconvoquen la vaga

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*