Projectes d’economia social que superen els 200 milions es presenten al certamen Financoop

Escoles cooperatives, centres d’integració, cooperatives d’energia i de construcció presenten les principals demandes de finançament

Redacció
 
 
 
Trobades a Financoop entre finançadors i cooperatives que cerquen finançament

Trobades a Financoop entre finançadors i cooperatives que cerquen finançament

Projectes que superen els 200 milions es presenten a l’edició d’aquest any de Financoop. El certamen, especialitzat a finançar entitats de l’economia social s’obre dijous, 5 de maig al Parc Tecnològic Barcelona Nord a partir de les 9 del matí.

Per part de finançadors hi haurà cooperatives de crèdit, bancs ètics, caixes d’estalvis i bancs convencionals. També hi seran presents les administracions públiques que donen suport amb les seves polítiques el que s’ha anomenat la nova economia que té la persona com a centre de la seva activitat. Aquest any, segons la directora de Financoop, Joana Gómez, els projectes són bàsicament de creixement, expansius.

A la banda dels demandants de crèdit hi haurà tot l’ecosistema de l’economia social: cooperatives, societats laborals, empreses de l’economia i social i societats sense ànim de lucre.

Entitats com Sostre Cívic, Som Energia, Emelcat, l’escola Nou Patufet i les cooperatives TEB i cos han presentat idees que participaran en la ronda de finançament. Aquest mecanisme els permet fer la presentació dels projectes davant dels finançadors i més tard entrar en el detall que permet arribar als acords.

Sostre Cívic demana 2 milions d’euros per finançar diverses promocions d’habitatge cooperatiu.

Emelcat, del sector de l’energia, ha presentat un projecte de finançament de 490.000 euros, que els ha de permetre tirar endavant el primer projecte d’emmagatzemar energia elèctrica.

L’Escola Nou Patufet, de l’àmbit de l’educació, necessita 1 milió d’euros per a la compra d’un nou local que respongui a la demanda i a les necessitats dels alumnes i l’escola.

Som Energia és una cooperativa nascuda a Girona i que s’ha estès arreu de l’Estat espanyol. Necessita finançament a llarg termini per valor de 180 milions d’euros per escometre noves inversions en projectes de generació d’energies renovables.

La cooperativa Cos Salut precisa també finançament d’un milió d’euros que es destinarà a crear un nou centre clínic.

Finalment, TEB grup Cooperatiu, que es dedica a la integració de persones, vol ampliar les seves instal·lacions a Barcelona amb la construcció d’una nau. Aquest projecte té tres milions de cost. A més, té previstes noves inversions de 400.000 euros.

La Xarxa Financoop està coordinada per la Fundació Seira, l’entitat que dóna suport financer a les cooperatives de treball. La Xarxa Financoop està formada per les següents entitats: Fundació Seira, Caixa d’Enginyers, Cajamar, Elkargi, Laboral Kutxa, Fiare Banca Ética, Gicoop, Coop57, Acció Solidària Contra l’Atur, Grup Clade, Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autompresa, Institut Català de Finances, Avalis, Acció així com l’Ajuntament de Barcelona.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*