La plantilla de El Periódico de Catalunya vota si fa vaga del 15 al 19 de maig

La protesta interferiria en la celebració del Català de l'any que reuneix la flor i nata de la societat catalana

Tomeu Ferrer
 
 
 
Treballadors de El Periódico a l'assemblea feta al carrer Diputació: foto: comitè d'empresa

Treballadors de El Periódico a l’assemblea feta al carrer Diputació: foto: comitè d’empresa

La plantilla del diari El Periódico del grup Zeta ha iniciat les votacions per decidir si fan 5 dies de vaga. El resultat, segons el comitè d’empresa es coneixerà dimecres a última hora. Les aturades es farien entre el 15 i 19 de maig. Per tant, xocarien amb la celebració de la gala català de l’any, anunciada per al 16 de maig, segons fonts laborals.
El malestar afecta altres capçaleres del grup. El diari esportiu Sport ja ha realitzat l’assemblea pertinent en la qual per majoria s’ha decidit secundar la vaga, que farà es dies 15 i 16.
Els treballadors d’El Periodico han realitzat l’assemblea a les portes de la redacció, al cèntric carrer Diputació de Barcelona.
Els treballadors dels diferents mitjans del grup periodístic sortien d’un ERO que els havia suposat unes dures condicions salarials. Per sorpresa fa quatre dies es van assabentar que la direcció de la companyia comunicava la seva desvinculació del conveni col·lectiu d’empresa. D’entrada la decisió suposa una reducció unilateral del 16% dels sous. En aquest sentit els empleats que han cobrat el mes d’abril han vist com en el full salarial figurava un “descompte segons acord” quan, afirmen que no hi ha hagut pacte en aquest sentit. En aquest sentit alguns treballadors no havien rebut ahir la transferència corresponent al salari d’abril, cosa inèdita en el grup.
A més d’aquest punt els treballadors temen que s’apliqui un ERO, que suposaria 200 acomiadaments, tot i que no tenen més informació en el sentit si es concentrarien a El Periódico o es distribuirien per altres mitjans.
Un grup nombrós d’empleats del grup Zeta va participar en la manifestació del primer de maig a Barcelona amb cartells en els quals s’acusava el seu màxim accionista, Antonio Asensio Mosbach de mentir en la negociació.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*