Mobilitzacions dels treballadors de Lacoste contra l’ERO que pretén reduir la plantilla en 100 persones

El sindicat CGT pretén que l'ERO es declari nul perquè no considera provades les causes que l'empresa planteja per rebaixar l'ocupació

Redacció
 
 
 

Els treballadors i treballadores de Lacoste inicien mobilitzacions contra l’ERO que pot suposar la pèrdua d’un centenar d’ocupacions. L’afectació de l’expedient equival al 44%‌ de tots els llocs de treball que la marca té a Barcelona. L’empresa té 475 treballadors a tot l’Estat.

Pel que fa als acomiadaments, la direcció de l’empresa pretén aconseguir el tancament total del magatzem de Barberà del Vallès, cosa que significaria 58 acomiadaments.  El tancament total de la botiga Outlet de B‌arcelona, amb altres 7 acomiadaments. I l’acomiadament d’altres 35 treballadors de les oficines centrals situades a Badalona, segons la CGT de Catalunya.

El sindicat considera que l’ERO hauria de ser nul, perquè no creu demostrades les causes que la companyia al·lega (econòmiques, tècniques, organitzatives, productives i tecnològiques.

Així mateix CGT denuncia la contractació per part de l’empresa de 19 llocs de treball, sense haver fet un estudi intern de les qualificacions de la plantilla actual, ni un pla de formació d’acord amb les necessitats dels llocs necessaris. Amb això, demostren que la seva intenció és canviar plantilla de molts anys per gent nova i eliminant així de forma ràpida i barata el cost d’una plantilla amb molta antiguitat.

Per aquests motius, els treballadors inicien un seguit de mobilitzacions. Les primers seran concentracions davant la botiga de Lacoste, a Passeig de Gràcia, 51 divendres vinent, 26 d’octubre a les 17 hores i dissabte 27 de 10 a 13 i de 17 a 20 hores.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*