Els sindicats de Correus faran vaga el 30 de novembre, ‘black friday’, per reclamar més inversió del Govern

Els treballadors concentraran la seva protesta el dia amb més tràfic de paquets per cridar l’atenció amb la falta de compromís de l’executiu amb el servei públic que reparteix la correspondència

Tomeu Ferrer
 
 
 
Representants de CCOO, UGT iu CSIF han anunciat vaga a Correus pel black Friday foto Tomeu Ferrer

Representants de CCOO, UGT iu CSIF han anunciat vaga a Correus pel black Friday foto Tomeu Ferrer

Els treballadors de Correus faran vaga 24 hores el 30 de novembre coincidint amb el black friday. La mobilització, que coincideix amb el dia amb més tràfic de paqueteria, es farà en tot l’àmbit estatal i pretén aconseguir que el nou Govern central aposti realment pel correu públic.

Alberto J. Pérez, de CCOO, Rubén Valdés, de la UGT de Catalunya i Rafael Segovia, de CSIF, han comunicat les mobilitzacions decidides pels treballadors de Correus per reclamar una solució als problemes d’aquest àmbit. En concret, a més de la vaga general del 30 de novembre, s’han anunciat altres accions similars pels dies 21 o 26 de desembre. A Catalunya segurament es faria el 21 perquè el 26 és festa.

Els problemes que justifiquen les vagues s’arrosseguen des de fa anys. No obstant això, després de diversos mesos del canvi de govern els sindicats han decidit mantenir la pressió davant del que consideren falta de resposta oficial a les seves reivindicacions.

Els sindicats de correus reclamen una inversió per finançar el servei postal universal, que valoren en 180 milions, xifra equivalent a la retallada patida en dotacions els últims anys. A més, reclamen una injecció addicional de 230 milions d’euros, equivalent al dèficit que pateix Correus a causa que l’Estat no ha fet aportacions pel mateix valor els darrers exercicis.

El que els sindicalistes consideren falta de compromís dels governs amb el servei públic de correus ha repercutit en una reducció de 15.000 treballadors i treballadores en la dècada passada. A Catalunya la reducció afecta 2.760 persones.

Eventualitat del 50% a Catalunya

La migradesa de les dotacions econòmiques ha fet que les noves incorporacions a Correus es facin bàsicament amb contractes eventuals i a temps parcial. A Espanya l’eventualitat arriba al 35% i la parcialitat a un 22%. Però, a Catalunya la situació és pitjor i l’eventualitat fregaria el 50%, segons han indicat els responsables sindicals.

Els representants de CCOO, UGT i CSIF han cridat l’atenció en el fet que el PSOE, que els donava suport quan estava a l’oposició, fa ara oïdes sordes a propostes per dignificar el correu públic que el mateix partit socialista ha dut al Parlament.

La partida de 230 milions que els sindicats reclamen hauria de servir per elaborar un pla estratègic que marqués el futur de Correus en un moment en el qual cada cop es redueix més l’enviament de les cartes tradicionals i augmenta el tràfic de paqueteria. Però, la falta d’una aposta inversora en aquest darrer segment està fent que altres correus públics europeus estiguin posicionant-se en el mercat espanyol, mentre que l’empresa pública es queda amb paquets de petita dimensió i poc valor afegit, ha explicat Alberto J. Pérez de CCOO.

Per la seva banda, Rubén Valdés, de la UGT, ha posat èmfasi en la necessitat que es creïn 13.000 llocs de treball fixos i en la millora de les condicions laborals, afectades negativament per les retallades. En concret ha reivindicat la recuperació de la retallada del 5% aplicada el 2012.

Rafael Segovia, de CSIF, ha recordat que tot i que els colors dels governs canvien la falta d’atenció al correu públic es manté. En aquest sentit ha recordat que, per falta de personal, no es compleix la norma que diu que el correu s’ha de repartir diàriament de dilluns a divendres. Això perjudica especialment en localitats com Vic, Vilafranca del Penedès, Manlleu i Badalona on hi ha grans acumulacions de correspondència sense repartir, ha dit.

A més de les tres jornades de vaga anunciades, els treballadors de correus faran concentracions davant les subdelegacions del govern a les diferents autonomies. A Barcelona es farà el 16 dse novembre amb tres hores de vaga en els diferents torns.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*