Un total de 2.500 activistes de CCOO pressionen a Ontinyent per millorar el conveni estatal del tèxtil

El sindicat rebutja l’acord aconseguit per diverses patronals amb UGT de Catalunya perquè considera que no situa el salari en 14.000 euros a l’any

Redacció
 
 
 
Treballadors i treballadores del tèxtil de Tarragona a la concentració d'Ontinyent foto CCOO

Treballadors i treballadores del tèxtil de Tarragona a la concentració d’Ontinyent foto CCOO

Cop de força de CCOO en el contenciós sindical que té en marxa en relació amb el conveni estatal del tèxtil. Un total de 2.500 activistes del s’han concentrat a Ontinyent on han exterioritzat la seva indignació en l’aplec europeu d’empreses del sector Euratex.

De Catalunya s’han desplaçat fins a la població del País Valencià 3 autocars amb els màxims responsables del sindicat, com el secretari general, Javier Pacheco i el secretari general de la potent federació d’Indústria, José Antonio Hernández. La mobilització tracta pressionar patronals i empreses perquè es reobri la mesa de negociació del Conveni de la indústria tèxtil i de la confecció per firmar-ne un altre que reculli l’esperit de l’acord de l’AENC.

Helicòpter i Guàrdia Civil

A Ontinyent els sindicalistes no s’han pogut acostar al lloc on se celebrava la trobada empresarial a causa del gran desplegament de forces d’ordre públic que ho han impedit fins i tot amb un helicòpter que sobrevolava l’indret. Els sindicalistes han intentat travessar una barrera de Guàrdies Civils que ho han impedit, cosa que ha suscitat la protesta dels líders que consideraven que els ha estat manllevat el dret de manifestació.

El sector tèxtil a l’Estat espanyol és l’escenari d’una pugna vinculada a la firma entre les patronals, Agrupació Espanyola del Gènere de Punt, Ateval, APOYFIDE, Intertèxtil, Fedecon, Texfor i UNIFAM i la Unió General de Treballadors d’un pacte d’eficàcia limitada, que preveu una pujada salarial del 2% el 2018, i del 2% el 2019, i de l’1,8% el 2020 cosa que CCOO considera insuficient perquè troba que perllonga els baixos salaris en aquest sector i la sensació de precarietat.

Acords amb empreses

Per afrontar la firma de l’acord econòmic CCOO ha posat en marxa la negociació de pactes laborals a les empreses on aquest sindicat té més presència. Això ha passat en empreses tan significatives en el tèxtil català, com les dues plantes de Sant Patricks, RM Trade, PGI, de Tarragona o Ostex, entre altres. L’element clau en aquests acords és que les empreses accepten la demanda de situar els salaris en uns 14.000 euros a l’any, en la línia fixada per l’Acord Estatal de Negociació Col·lectiva (AENC).

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*