L’IPC de maig mostra una preocupant tendència a l’empobriment de la classe treballadora, segons USOC

El sindicat advoca per una pujada neta de l'1,5% dels sous i l'extensió de les clàusules de revisió salarial

Redacció
 
 
 

USOC constata que l’increment experimentat per l’IPC , que se situa a finals de maig en el 2,1% a Catalunya, està produint un “empobriment crònic de la classe treballadora”. En aquest sentit, “si tenim en compte l’última Estadística de Convenis Col·lectius, la variació salarial mitjana pactada fins al maig es manté en el 1,27%, de manera que continua la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors “, defensa Maria Recuero secretària general d’USOC .

En relació amb la variació de preus del mes passat, el sindicat considera que “l lleuger descens que han experimentat els preus es deu, principalment, a la baixada dels carburants, paquets turístics. En la banda oposada, els serveis de telefonia han registrat una pujada del 2%”.

Per intentar compensar la desviació que suposa que els preus segueixin pujat mentre que els salaris vagin perdent poder adquisitiu, el sindicat reclama “una pujada salarial generalitzada després d’anys de pèrdua de poder adquisitiu”, en la seva opinió la pèrdua de poder adquisitiu s’ha vist afavorida afavorits en part pels acords per l’ocupació signats que, “a més de ser inútils, només han servit per marcar una tendència a la baixa de cara a les negociacions dels convenis i les revisions salarials”.

Per tot plegat, USOC defensa una pujada salarial equivalent a l’IPC previst per l’any més un 1,5% de guany net. A més, els convenis haurien de contemplar clàusules de revisió salarial en previsió que l’IPC superi les previsions oficials.“O s’incrementen els salaris d’una forma real o la pèrdua de poder adquisitiu fomentarà encara més els desequilibris existents i el deute de les famílies”, conclou Recuero.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*