Les pensions dels autònoms són un 37% més baixes que les dels treballadors del règim general, segons OPA

La pensió mitjana dels treballadors per compte propi és de 617,80 euros al mes i la de jubilació de 686,02 euros

Redacció
 
 
 

Els autònoms perceben una pensió mitjana de 617,58 euros mensuals, un import un 37% inferior respecte al de 976,76 euros que reben els treballadors del règim general, segons assegura la Federació d’Autònoms OPA a partir de dades de la Seguretat Social del mes de febrer.
L’organització denúncia que la diferència puja fins al 40,8% en el cas de les pensions de jubilació. Segons les seves dades, els 1,24 milions d’autònoms pensionistes perceben 686,02 euros mensuals, enfront dels 1.158 euros que perceben els jubilats del règim general.
Per gèneres, pensió de les dones autònomes és un 35% inferior a la que perceben les assalariades, ja que cobren una mitjana de 568,99 euros, enfront dels 874,58 euros del règim general.

Dins del Règim Especial de Treballadors Autònoms, segons OPA, la pensió mitjana dels homes (726,17 euros) és un 27,6% superior a la pensió mitjana de les dones (525,76 euros).
Per això, el president nacional d’OPA, Camilo Abiétar, va incidir en un comunicat en la necessitat que el Règim Especial de Treballadors Autònoms coverja cap al règim general, “perquè no hi hagi treballadors de primera i de segona.
En aquest sentit, Abiétar recorda que OPA ja ha proposat al Ministeri d’Ocupació que les carreres laborals de més de 42 anys puguin accedir a la jubilació anticipada, independentment de la seva edat, en considerar que ja s’ha cotitzat a la Seguretat Social el suficient nombre d’anys per a generar aquest dret.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*