La USOC reclama una reforma fiscal i una política industrial reals per acabar amb la crisi

Maria Recuero, secretaria general de la Unió Sindical Obrera de Catalunya, ha assegurat aquest matí en una trobada amb els mitjans de comunicació prèvia a les mobilitzacions de l'1 de Maig, que «la factura de la crisi només l'estem pagant uns quants. La recuperació econòmica té un deute amb els salaris

Francesc Ràfols
 
 
 
Maria Recuero

Maria Recuero, secretaria general de la Unió Sindicat Obrera de Catalunya (USOC).

«Lluitem pel creixement dels salaris i les pensions» és el lema de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) per a les mobilitzacions de l’1 de Maig. La secretària general del sindicat, Maria Recuero, ha assegurat aquest matí en una trobada amb els mitjans de comunicació que «tenim una recuperació econòmica que en realitat no és tal. Hi ha un deute pendent en el creixement dels salaris». Recuero ha criticat que «la factura de la crisi només l’estem pagant uns quants. Veiem que augmenta la precarietat i en canvi no veiem que s’apliqui cap mesura concreta per evitar-ho».

Per revertir la situació, Recuero ha reclamat «una profunda reforma fiscal, l’aposta per un nou model productiu, una política industrial integral, un sistema de formació per a l’ocupació de qualitat, un pla estratègic per a l’energia, un nou projecte d’infraestructures, la persecució decidida del frau i acabar amb els paradisos fiscals, i l’establiment de polítiques d’igualtat». En relació a les pensions ha exigit «que cal blindar-les, perquè encara hi ha moltes famílies que es sustenten amb els diners que aporten la gent gran», perquè n’hi ha moltes que tenen tots els seus membres en edat laboral a l’atur.

Davant d’aquesta situació, Recuero ha afirmat que «l’1 de Maig no es pot fer altra cosa que sortir al carrer a mobilitzar-se». La secretària general d’USOC ha demanat que «Catalunya tingui un govern com més aviat millor perquè la societat necessita que hi hagi una recuperació de veritat.

D’altra banda, Recuero s’ha pronunciat sobre la polèmica recent sentència del cas Manada que ha titllat «de vergonya». La resolució suposa «una criminalització dels drets i les llibertats de les dones» i ha lamentat que «en ple segle XXI s’hagi retrocedit tants anys, sobretot si es llegeixen els fonaments de dret en què es basa l’escrit del jutge».

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*