La plantilla de General Cable aprova mobilitzacions contra l’acomiadament de 290 empleats

CCOO rebutja frontalment el pla de l'empresa que considera desmesurat i que no garanteix el futur industrial de la companyia a Catalunya

Redacció
 
 
 
Assemblea de treballadors de General Cable a Abrera

Assemblea de treballadors de General Cable a Abrera

Els sindicats amb presència a General Cable, CCOO i UGT han decidit les primeres mobilitzacions per fer front a l’ERO presentat per l’empresa que implica 290 baixes. Les reaccions s’han decidit per part dels treballadors després de la segona reunió de la comissió negociadora de l’expedient.

Els treballadors han decidit realitzar accions de protesta contra els acomiadaments en les seu de les tres plantes que té el grup: Abrera, Manlleu i Montcada i Reixac.

Precisament, el matí de dimecres, els treballadors de la fàbrica d’Abrera han acordat que des del 18 de juny fins al 9 de juliol, caps de setmana inclosos, faran 8 hores d’aturada per torn cada dia. A més a més, el 22 de juny es farà una bicicletada, que sortirà a les 10.00 hores des d’Abrera fins a la seu central de l’empresa a Barcelona (c. de Casanovas, 150).

Al seu torn, la plantilla de la factoria de Montcada i Reixac va aprovar durant la tarda de dimecres, aturades de 4 hores per torn el 30 de juny i d’una hora per torn els dies 1,2,3 de juliol.

Per la seva banda, els treballadors de la factoria de Manlleu van decidir en assemblea durant la tarda de dimarts, 16 de juny, aturades de 2 hores per torn els dies 25 i 26 de juny, i de 4 hores, el 27 i 28 i de tot el dia, i vaga de 24 hores el 30 de juny. A més, el 25 de juny, la plantilla s’ha autoconvocat a una concentració a les portes de la fàbrica per rebutjar els acomiadaments.

Els 298 treballadors que pretén acomiadar General Cable a Catalunya representen un terç de la plantilla total. Es distribueixen en 138 a la planta de Manlleu. 123 a la fàbrica d’Abrera, altres 14 a la factoria de Montcada i Reixac i altres 14 a les oficines centrals de les oficines centrals a Barcelona.

Des de la federació d’Indústria de CCOO rebutgen les anunciades reduccions de personal i insten l’empresa a negociar un pla de futur, que garanteixi el projecte industrial i la continuïtat de l’empresa a Catalunya. Així ho manifestarà en la reunió de conciliació del 22 de juny vinent, convocada per la Direcció General d’Indústria de la Generalitat. El sindicat tampoc accepta els arguments tècnics a partir dels quals l’empresa ha presentat l’expedient. En aquest sentit considera desproporcionada la petició de reducció de plantilla i recorda que els treballadors han assumit en èpoques anteriors importants esforços econòmics.

L’empresa fa tres anys va presentar un expedient semblant. Primer va plantejar una forta reducció salarial i la supressió d’una paga. Com que aquesta solució no va ser acceptada pels representants sindicals. En aquell moment la societat va anunciar una reducció de plantilla de 166 persones en les plantes catalanes si no s’acceptava una reducció salarial que, segons els treballadors era del 15% i que l’empresa reduïa al 3,3%. Finalment per salvar l’ocupació es va aprovar la reducció de sous.

General Cable disposa a Espanya de dues companyies en el sector de la fabricació de cable elèctric, una planta a Vitòria i altres quatre a Catalunya amb una plantilla de 1.070 treballadors. Al món l’empresa té fins a 47 factories, amb una plantilla total que supera els 11.000 operaris.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*