La ministra d’Economia d’Espanya reconeix que molts ciutadans amb feina no poden viure del seu salari

Nadia Calviño admet que hi ha gairebé un 30% de la població en risc de pobresa i que ha tornat la misèria infantil

Redacció
 
 
 

Nadia Calviño, ministra espanyola d'Economia

Nadia Calviño, ministra espanyola d’Economia

La ministra d’Economia d’Espanya, Nadia Calviño, ha defensat que cal lluitar contra l ‘”abús” de contractes temporals i que aquests “no han de servir per ocupar llocs de treball fixos amb contractes il·limitats que es perllonguen”. “Els sous han baixat tant que ja molts espanyols no poden viure sol del seu salari”, ha assenyalat la ministra en una entrevista publicada diumenge al diari alemany ‘Handelsblatt’, en què ha criticat que els nous contractes “tenen una durada de tan sols uns dies, setmanes o mesos”.

Perquè millorin els salaris, Calviño ha apostat per augmentar la productivitat i la qualitat del treball “sense que Espanya perdi competitivitat en l’àmbit internacional”. A més, ha subratllat que esperen que l’atur “segueixi baixant gràcies al creixement econòmic”.

La ministra d’Economia ha assegurat que està “molt a favor de l’austeritat”, però només quan “no posa en perill el creixement econòmic i l’estabilitat”. Per això, ha incidit que l’economia i les finances “només són sostenibles quan un país és estable també des del punt de vista social”.

Per tant, la ministra, ha lamentat que en els últims anys a Espanya “s’ha eixamplat” la bretxa entre rics i pobres; i que “han tornat problemes com la pobresa infantil”. “Gairebé un 30% de la població està en risc de pobresa, i això tot i que en els últims anys l’economia ha crescut més d’un 3%”, ha dit.


“Si volem mantenir la nostra economia social de mercat i evitar que els populistes guanyin adeptes, hem de preocupar-nos perquè tots es beneficiïn del creixement econòmic”, ha conclòs la ministra.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*