La Generalitat, oberta a aportar fons econòmics per al salvament de l’antiga Indox

Reclamaria un pla de futur i la implicació econòmica dels actuals accionistes, el grup Ros Roca o de nous inversors que poguessin apostar per la societat

Redacció
 
 
 
Manifestació a favor del manteniment de l'antiga Indox a Tàrrega, amb l'alcaldesa de la ciutat al capdavant : Foto Ajuntament de Tàrrega

Manifestació a favor del manteniment de l’antiga Indox a Tàrrega, amb l’alcaldesa de la ciutat al capdavant : Foto Ajuntament de Tàrrega

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha declarat que el govern de Catalunya estaria disposat a aportar recursos financers per al salvament de l’antiga Indox, ara anomenada Incryen, de Tàrrega. En aquesta empresa hi treballen prop de 200 persones directament, entre Tàrrega i

L’operació l’ha condicionat a què hi hagi un pla de salvament de l’empresa on participin els accionistes principals, el grup Ros Roca o nous inversors.

Sense ser molt clar en les seves explicacions, Puig ha indicat que potser la solució per a la pervivència de l’empresa: “Estem intentant dibuixar un escenari perquè en les pròximes setmanes puguem tenir una solució que no serà total però que permeti salvar el màxim de llocs de treball”, ha dit Puig. La implicació de la Generalitat en trobar una solució per a l’empresa ha estat reclamada des de l’inici del conflicte pels sindicats que veuen possible una sortida semblant a l’aplicada amb les pistes d’esquí de Boí-Taüll, precisament amb la mateixa argumentació la implicació territorial de la pervivència de la indústria a la comarca de l’Urgell.

Existeix una dificultat que al conseller no se li amaga, l’empresa està ara sota administració judicial i en mans del jutjat mercantil, que és que ha instat la presentació d’expedient de tancament.

Els treballadors afirmen que l’empresa és viable. Que té comandes, però es troba amb què els proveïdors no aporten material per seguir treballant.

Segons les primeres aproximacions l’antiga Indox tindria un deute de 21 milions amb entitats bancàries i de 43 amb proveïdors.

La crisi de l’antiga Indox fa gairebé un any que s’arrossega. Els treballadors expliquen que fa molts mesos que tenen problemes per cobrar. Contra el que podria pensar-se la reacció dels treballadors ha estat sempre de col·laboració amb l’empresa. Fins i tot en algun moment van pactar un expedient de suspensió de contractes per contribuir a millorar la situació de liquiditat de la societat.

Tot i els esforços dels treballadors l’empresa va instar un concurs de creditors el febrer passat. L’administrador concursal en veure la documentació va plantejar el tancament com a única alternativa. Això va desfermar les mobilitzacions.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*