Inspecció de Treball multa amb 800.000 euros Terfrisa de Vilamalla per tenir 175 falsos autònoms a l’empresa

UGT va denunciar el cas el juliol passat, mentre que CCOO reclama que l'empresa assumeixi en plantilla tots els falsos autònoms

Redacció
 
 
 
En el sector carni proliferen cooperatives considerades falses

En el sector carni proliferen cooperatives considerades falses

Inspecció de Treball ha sancionat amb 800.000 euros l’empresa Terfrisa, de Vilamalla, a l’Alt Empordà, per tenir més de la meitat dels treballadors com a falsos autònoms. En total, 175 de 269 ho eren. La UGT de Catalunya va presentar la denuncia el juliol passat. Fruit d’això s’han fet diverses inspeccions que han desembocat en la sanció, que la responsable de la federació d’alimentació de la UGT a Girona, Alícia Buil, considera que ha estat modèlica. Aquest sindicat es personarà en la denuncia judicial contra l’empresa Terfrisa.

Segons UGT la resta treballadors que no formen part del grup dels falsos autònoms, 94 en total, formen part del Grup Cañigueral, l’empresa que ha absorbit Terfrisa un cop va tancar.

CCOO reclama que s’assumeixin els treballadors

Però no acaben aquí els problemes per a Terfrisa. La federació d’indústria de CCOO ha reclamat que els 175 falsos autònoms de Terfrisa, siguin assumits per aquesta empresa. Així, “a CCOO hem constatat que les falses cooperatives Agrupació d’Escorxadors, Sociedad de Desarrollo Agropecuario i l’ETT Marlex cedeixen treballadores i treballadors a Terfrisa, que cobren un 45% menys de mitjana del salari que marca el conveni sectorial i fan unes jornades inhumanes que posen en risc la seva seguretat i salut laboral. D’aquesta manera, estan incomplint la llei de cooperatives de Catalunya, ja que l’objecte dels contractes és fals i actuen de mala fe.

CCOO afegeix “continuarem amb el procés de denúncia que vam iniciar fa una anys fins que totes les empreses del sector  respectin la legalitat vigent, apliquin el conveni sectorial i es posi fi al frau i a les males pràctiques existents al sector”.

Fonts dels dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT han deixat clar que seguiran amb el procés de denuncia iniciat ja fa uns anys fins que les empreses del sector carni respectin la legislació vigent a Catalunya, cosa que vol dir que han d’aplicar el conveni del sector com a mínim.  Aquest va ser l’esperit de la llei de cooperatives que es va reformar a finals de l’any 2017 amb un ampli consens al Parlament de Catalunya.

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*