Expedient d’extinció de 20 contractes a les oficines de Bimbo a Diagonal Mar

La mesura es produeix després que la societat hagi fet diverses adquisicions de companyies de la competència i la CNMC l’hagi obligat a fer desinversions equivalents al 30% del seu volum.

Redacció
 
 
 

L’empresa de brioixeria, Bimbo, ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) d’extinció de contractes a les seves oficines de Diagonal Mar de Barcelona.  La mesura afectaria 20 treballadors i treballadores, segons informa la UGT de Catalunya.

El sindicat explica que Bimbo, els últims anys ha comprat diverses empreses de la competència, cosa que ha fet que la Comissió Nacional de la Competència (CNMC) instés l’empresa alimentària a realitzar desinversions equivalents al 30% del seu nou volum.

La UGT-FICA denúncia, en un comunicat, que després de cinc reunions la direcció de la companyia no s’hagi mogut de la seva posició inicial. “No vol reduir el nombre d’afectats i, encara que tots els arguments que dóna per a calcular la reducció de llocs de treball són per causes productives i organitzatives”, afirma el sindicat. No obstant això, l’empresa continua introduint en l’expedient el motiu econòmic, ja que sap, diu UGT, que no ho fes hauria d’aplicar un conveni especial amb la Seguretat Social que l’obligaria a pagar als treballadors que donés de baixa fins als 63 anys, mentre que obviant els motius econòmics només estaria obligada a fer un conveni especials fins que els treballadors que fossin donats de baixa tinguessin 61 anys.

UGT afirma que la direcció de l’empresa, en l’última reunió, va amenaçar amb què si no hi havia acord, no aplicaria res del que s’ha tancat a la taula de negociació, i que si l’acord no es produeix ara, és possible que finalment incrementi el nombre d’afectats.

El sindicat assegura que la seva voluntat és  arribar a acords, “però no cedirà a les pressions ni als xantatges”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*