El TSJC admet a tràmit el recurs presentat per TUSGSAL per la concessió de Nitbus

La concessió per a l'empresa badalonina permetria mantenir 167 llocs de treball dels 780 amb que conta aquesta societat laboral

Redacció
 
 
 
Una autobús del servei nocturn, Nitbus, a Barcelona Foto: Ssola CC BY-SA 3.0

Una autobús del servei nocturn, Nitbus, a Barcelona Foto: Ssola CC BY-SA 3.0

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya 8(TSJC) ha admès a tràmit el recurs presentat per TUSGSAL, l’empresa badalonina que gestiona el servei de transport per autobús a Badalona i altres localitats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), contra la seva exclusió en el concurs per a la renovació de la concessió del Nitbus, del que havia quedat exclosa.

La concessió té un pressupost de 106 milions durant deu anys. La primera valoració feta des de l’empresa badalonina és esperançadora. TUSGSAL havia demanat que es prenguessin mesures cautelars sobre les quals el TSJC s’haurà de manifestar els pròxims dies.

L’abast de la presa en consideració del recurs presentat de TUSGAL, segons les consideracions acostades a la seva direcció suposaria entendre que la queixa presentada estaria fonamentada. Al seu torn l’AMB , entitat que ha convocat el concurs, no s’ha volgut manifestar.

Entre tant no es resol la reclamació per part del tribunal, TUSGAL seguirà fent-se càrrec del  servei Nitbus.

TUSGAL és la principal empresa privada de Badalona, té 780 treballador i és al mateix temps la principal Societat Anònima Laboral de l’Estat Espanyol. De la concessió del NitBus en depenen 167 llocs de treball. Per aquest motiu els treballadors han efectuat diverses mobilitzacions a Barcelona i a Badalona. En aquesta ciutat les principals forces polítiques i socials han donat suport a la companyia de transport públic.

La principal competidora de TUSGAL és un consorci format per Alsa, amb un 90% del capital i la britànica National Express, que té el 10% restant.

El plec de condicions de la concessió indica que l’empresa que aconsegueixi la concessió haurà de subrogar-se el personal. Però aquesta condició no sembla prou per als treballadors que operen en una empresa amb democràcia interna i amb un alt nivell de compromís social

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*