El tercer dia de vaga al servei de correus té un seguiment del 86% a Catalunya, segons els sindicats

Els treballadors reclamen un nou conveni i que es contracti més personal per suplir la retallada de 15.500 persones produïda a Espanya des de 2010

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Correus davant la Delegació de l'Agència Tributària

Concentració de treballadors de Correus davant la Delegació de l’Agència Tributària

Els empleats de correus han fet aquest divendres, 22 de maig, la tercera de les jornades de vaga convocades pels sindicats majoritaris, COO, UGT, CSIF i Sindicat Libre. El seguiment de la mobilització ha estat avaluat per CCOO en el 86%en els tres torns en què havia estat convocada. A Barcelona s’ha realitzat, al migdia, una concentració de treballadors davant la seu de l’edifici de l’Agència Tributària a la Plaça Letamendi, 13-23.

Alberto Pérez Barrigón, secretari de CCOO a Correos, considera que amb les vagues i mobilitzacions els treballadors han enviat «un missatge molt clar a la Sociedad Española de Participaciones Industriales (SEPI) i, en definitiva al ministeri de Foment i al Govern central, en el sentit que cal seure a negociar, si no continuaran les protestes en una seqüència sostinguda en el temps, que pot culminar en les pròximes eleccions generals».

CCOO i la resta de sindicats exigeixen un conveni col·lectiu que reculli increment salarial després d’anys de congelació i retallada, garantia dels drets i conversió d’ocupació eventual en fix després de la retallada de 15.500 llocs a tot l’Estat des de 2010, uns 11.000 en la darrera legislatura i especialment donada l’alta taxa d’eventualitat del 18%, la més elevada de les empreses públiques. En la mateixa línia, reclamen també que el Govern central ha d’assegurar i comprometre’s amb el servei postal públic que presta Correos dotant-lo d’inversió suficient per posar-lo a l’altura de la resta d’operadors europeus i garantir un servei postal universal diari per a tots els ciutadans a preus assequibles i amb qualitat.

Un piquet durant la nit davant d'un centre de classificació de Correoss

Un piquet durant la nit davant d’un centre de classificació de Correoss

El malestar a Catalunya i concretament a Barcelona s’accentua perquè els últims anys la plantilla s’ha reduït en més de 1.100 persones a partir de la no substitució de les baixes produïdes per les jubilacions o la mort de treballadors. Això fa que, segons expliquen les organitzacions sindicals, al servei postal es donin moltes situacions d’estrès per l’acumulació de feina. A més, moltes comandes han de ser assumides per persones que són contractades eventualment i no tenen la qualificació que cal per realitzar les tasques que els hi són encomanades.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*