Condemnen l’empresa municipal que gestiona BTV a integrar 4 treballadors cedits d’una altra societat

Fins a 60 empleats de la cadena pública de televisió i ràdio de Barcelona han denunciat que hi treballen estant contractats formalment per altres empreses

Redacció
 
 
 
Un grup de treballadors de BTV en una protesta contra les retallades. Foto: SomBTV

Un grup de treballadors de BTV en una protesta contra les retallades. Foto: SomBTV

El procés judicial obert fa mesos contra la cessió il·legal d’empleats que fan feina per a Barcelona Televisió (BTV) ha produït els primers resultats. El jutjat social número 14 de Barcelona ha condemnat per cessió il·legal de treballadors la societat Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), gestora de televisió municipal de la capital catalana, el portal d’Internet BTV notícies i l’emissora de ràdio Barcelona FM.

La sentència obliga a ICB a incloure a la seva plantilla 4 treballadors que, tot i que treballaven plenament a l’ens municipal de comunicació, estaven contractats per la societat Antena Local (del grup MediaPro). A més, la condemna obliga a abonar la diferència entre el salari realment percebut per aquests quatre empleats i el que els correspondria si haguessin treballat per l’empresa municipal, segons expliquen del Col·lectiu Ronda, que n’ha dut la defensa legal.

Cal recordar que en total hi ha 60 treballadors cedits que han presentat denuncies en el mateix sentit de la que ha estat sentenciada.

La situació laboral de BTV és paradoxal, de les més de 200 persones que fan possibles les emissions de la televisió municipal, només 16 formen part de la plantilla d’ICB. Si s’exceptua l’equip de direcció, el personal de l’àrea informàtica i els membres del departament comercial, tota la resta del personal que fa rutllar no només la televisió, sinó també la pàgina web de notícies municipals i la ràdio municipals són treballadors de les empreses BCN Audiovisual (del grup Lavinia) i de la ja esmentada empresa, Antena Local. Les dues societats tenen contractes fruit d’haver aconseguit la concessió del servei.

La sentència considera que la direcció formal, el disseny de la programació i la pràctica totalitat de les decisions transcendents per al funcionament de BTV i la resta de mitjans municipals així com la planificació del treball es realitzava ordinàriament a través d’Informació i Comunicació Barcelona S.A., sense que les empreses concessionàries tinguessin l’autonomia operativa que legitimaria el recurs d’una subcontracta.

El 14 d’octubre passat, tot i haver-hi en marxa processos judicials, es va produir la renovació del concurs per gestionar la producció d’informatius i serveis tècnics a BCN audiovisual.

Des del Col·lectiu Ronda es demana que es compleixi la promesa feta el 24 d’octubre per Gerardo Pisarrello, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, d’instar el Consell d’Administració d’Informació i Comunicació Barcelona S.A. a no presentar recurs contra les sentències judicials que, com ara acaba de succeir per primera vegada, establissin l’existència de cessió il·legal de treballadors a BTV.

 

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. La internalització de la plantilla de BTV ha començat | Som BTV
  2. Primer judici instat per treballadors de BTV subcontractats per Grup Lavínia
  3. Els treballadors acomiadats de BTV insten l'empresa i l'Ajuntament a no recórrer la seva reincorporació

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*