El comitè de TUSGSAL rep el compromís del PSC de reiniciar des de zero el concurs de Nitbus

Els sindicalistes resten tancats a la seu del partit socialista per aturar la convocatòria de l'adjudicació del servei, en la seva opinió, irregular

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració de treballadors de TUSGSAL a la porta de la seu del PSC

Concentració de treballadors de TUSGSAL a la porta de la seu del PSC

L’acció reivindicativa dels representants de la UGT a TUSGSAL, que dijous es van tancar a la seu del PSC al carrer Nicaragua de Barcelona,  ha obtingut els primers resultats. Els membres del comitè d’empresa han rebut el compromís del partit socialista a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en el sentit que es mostra partidari d’aturar el concurs d’adjudicació de la concessió del servei Nitbus, segons ha explicat el membre del comitè d’empresa Juan Carlos Escudero.

Escudero, president del comitè d’empresa de TUSGSAL ha declarat al Diari del Treball que la primera resposta a l’acció reivindicativa ha estat el comunicat del PSC en el qual es manifesta en favor de la nul·litat del concurs i de reiniciar des de zero el procés: “és una primera reacció positiva, però s’hauria de veure si els 26 representants municipals del PSC al plenari de l’AMB segueixen la línia expressada en el comunicat”, ha dit.

Sigui com sigui, els sindicalistes segueixen mantenint l’acció des de la seu nacional del PSC. No obstant, l’assemblea

Abans del tancament la posició de tirar enrere el concurs havia rebut suport dels representants de la CUP i dels seus grups afins a l’AMB, que havien votat en aquest mateix sentit a les comissions consultives.

Els tancats, que pensen seguir la seva acció almenys fins diumenge, han aprofitat la situació per posar-se ede treballadors ha decidit traslladar la pressió davant la seu del partit Guanyem Barcelona, situat al carrer Castillejos de Barcelona, segons han manifestat

Els manifestants estan en contacte amb altres grups polítics presents a l’AMB: “hem rebut alguns ‘imputs’, però res clar de moment”, ha dit Escudero.

La decisió definitiva sobre l’adjudicació del concurs s’ha de prendre en un plenari de l’AMB el 26 de juliol vinent. L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha de decidir si continua endavant amb l’adjudicació del concurs del Nitbus a ALSA, membre de la multinacional britànica International Express, tot i que la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de la Generalitat ha emès un informe –sol·licitat per la mateixa AMB- que manifesta la nul·litat de ple dret del concurs, perquè no va ser publicat en el Butlletí Oficial Europeu (reglament 1370/2007).

La decisió dels representants sindicals de la UGT de tancar-se a la seu del PSC ha rebut el suport de molts comitès d’empresa i també del secretari general del sindicat, Camil Ros.

TUSGSAL és una empresa d’economia social, una societat anònima laboral, fundada el 1985 i amb seu a Badalona, que porta ofereix el servei de Nitbus des de 1991 sense cap incidència i que obté uns alts nivells de satisfacció dels seus usuaris i usuàries. A més, la seva oferta al concurs del Nitbus era dos milions d’euros més barata que la d’ALSA.

TUSGSAL és la principal empresa no pública de Badalona, té una plantilla de 780 treballadores i treballadors, dels quals 163 es dediquen al servei del Nitbus. Els treballadors gaudeixen d’unes condicions laborals, superiors a les del sector, però l’actual situació d’indefinició els fa patir pel futur dels seus llocs de treball.

El febrer del 2015 els treballadors de TUSGSAL ja es van mobilitzar. El motiu va ser la inadmissió a tràmit d’un recurs presentant des de la societat badalonina en defensa de la concessió, valorada en 106 milions. En aquell moment s’argumentava que no l’empresa no havia acreditat disposar d’uns terrenys on havien de situar-se unes noves cotxeres a Sant Adrià del Besòs.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*