El comitè d’empresa de TUSGSAL de Badalona es tanca a la seu del PSC del carrer Nicaragua

Els treballadors es queixen que la convocatòria del concurs per adjudicar s'ha fet de manera irregular i que els socialistes de l'AMB han votat a favor d'excloure la societat laboral per afavorir la multinacional ALSA

Tomeu Ferrer
 
 
 
Autobús del servei nocturn Nitbus de TUGSAL

Autobús del servei nocturn Nitbus de TUSGSAL

Membres del comitè d’empresa de TUSGSAL, i la secció sindical d’UGT a l’empresa s’han tancat a la seu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), al carrer de Nicaragua de Barcelona. L’acció es fa per protestar contra la decisió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) d’adjudicar el servei NitBus a la multinacional ALSA quan un informe la junta consultiva de contractació administrativa de la Generalitat de Catalunya, manifesta de forma clara i contundent, la nul·litat de ple dret del concurs del Nitbus, segons fonts dels tancats.

El fet de realitzar la protesta ocupant les instal·lacions socialistes s’explica per la indignació que tenen els treballadors, molts d’ells amb llargs anys de militància al PSC, davant el vot favorable dels membres socialistes de l’Area Metropolitana a no fer cas de l’informe esmentat, tot hi haver estat demanat per l’AMB.

TUGSAL és la societat laboral més gran de l’Estat espanyol, amb més de 750 treballadors, que la majoria són també els seus propis empresaris. El servei Nitbus s’encarrega del transport nocturn a l’àrea metropolitana. Dóna feina a 170 operaris que, de confirmar-se la temença dels sindicalistes, perdrien la feina la setmana vinent.

El febrer del 2015 els treballadors de TUSGSAL ja es van mobilitzar. El motiu va ser la inadmissió a tràmit d’un recurs presentant des de la societat badalonina en defensa de la concessió, valorada en 106 milions. En aquell moment s’argumentava que no l’empresa no havia acreditat disposar d’uns terrenys on havien de situar-se unes noves cotxeres a Sant Adrià del Besòs.

Fruit de la protesta es va apel·lar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per que aturés el concurs ja que es considerava que l’exclusió no era correcta. El juliol de 2015 el TSJC va decidir tirar endavant, tot i no accedir a aplicar unes mesures cautelars.

En opinió dels sindicalistes tancats, en aquell moment la convocatòria del concurs es va fer sense atendre una formalitat clau: no es va publicitar la través del Butlletí Oficial de la Unió Europea. Tanmateix l’AMB va decidir demanar un informe sobre el cas a la junta consultiva de contractació administrativa de la Generalitat de Catalunya. El resultat d’aquest estudi, que ha trigat gairebé un any a fer-se públic, és que la convocatòria s’havia fet amb un vici inicial, cosa que la faria nul·la de ple dret. Tot i així, a les comissi0ns informatives de l’AMB, en les quals el PSC té majoria, segons els sindicalistes han decidit tirar endavant i la setmana vinent es coneixerà el veredicte, que per a UGT -TUGSAL, serà atorgar el servei a la multinacional ALSA.

Els treballadors tancats a la seu del PSC no entenen que l’organisme metropolità hagi demanat un informe consultiu per després no fer cas de les seves conclusions. Uns resultats que, afirmen coincideixen amb el dictamen que tenen en el mateix sentit del Bufet Cuatrecases, encarregat per la seva empresa.

No entenen tampoc que a causa d’un formalisme puguin perdre la feina 170 treballadors que al mateix temps són propietaris de la seva societat, l’empresa privada més gran de Badalona, que té, entre altres característiques, un conveni amb els salaris un 30% superiors als d’altres companyies del sector.

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. El comitè de TUSGSAL rep el compromís del PSC de reiniciar des de zero el concurs de Nitbus
  2. L'Àrea Metropolitana de Barcelona ajorna la concessió del servei Nitbus fins després de vacances
  3. L'AMB debat si reinicia des de zero el procés per a la concessió del servei de transport Nitbus

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*