CCOO durà al ple de Sant Joan Despí la seva oposició al tancament de Gallina Blanca

Els dirigents sindicals no entenen com el consistori, amb majoria progressista, podria permetre amb la requalificació una operació especulativa a costa de l’ocupació de treballadors locals

Redacció
 
 
 
Treballadors de Gallina Blanca a la porta de la fàbrica foto: CCOO

Treballadors de Gallina Blanca a la porta de la fàbrica foto: CCOO

L’aprovació per part de l’ajuntament de la requalificació dels terrenys és imprescindible per realitzar la deslocalització industrial que afectaria El conflicte que afecta els treballadors de Gallina Blanca amenaçats pel trasllat de la planta de Sant Joan Despí a Ballobar, a Osca, es debatrà al ple municipal de la població del Baix Llobregat.

Els representants de CCOO del Baix Llobregat i els treballadors de la planta han convocat una concentració davant l’ajuntament de Sant Joan Despí dijous a les 17,30. La intenció és explicar en el ple municipal la posició del sindicat i dels operaris. CCOO ha expressat la seva oposició a la maniobra de l’empresa de trasllat de la producció. En la seva opinió darrere de la mesura hi ha una clara especulació urbanística.

L’operació tindria com a objectiu real la requalificació i venda dels terrenys que ocupa la factoria, on treballen unes 70 persones. La part més important, 42, són empleades directes, mentre que les 35 restants pertanyen a empreses subcontractades.

Test per a l’alcalde socialista

Des de CCOO s’ha explicat que el trasllat de la planta, situada en un cèntric indret de la població tindria com a element clau aconseguir la requalificació dels terrenys, que multiplicarien el seu valor en ser susceptibles de dedicar-se a la construcció d’habitatges.

Es dóna la paradoxa que el municipi de Sant Joan Despí és un feu socialista. El seu alcalde, Antoni Poveda, governa amb 11 dels 21 regidors. La majoria governamental es completa amb dos vots procedents d’Iniciativa per Catalunya i un de l’antiga Convergència i Unió.

El sindicat ha compromès la defensa dels treballadors de manera ferma, fa pocs dies, el secretari general de Catalunya, Javier Pacheco, i el responsable de la federació d’Indústria, José María Hernández, més els dirigents comarcals, es van concentrar a la porta de l’establiment fabril.

Els sindicalistes recorden a les xarxes socials, que l’empresa, de l’antic grup Agrolimen, es vanta de valorar el capital humà per sobre de tot. Però, la comunicació feta al comitè en el sentit que es traslladaria la producció molt lluny d’on hi ha la fàbrica actual desmenteix les afirmacions abans esmentades.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*