Millora salarial del 9% i ús de 12.000 places a Correus, punts claus de l’acord que desconvoca la vaga a l’empresa pública

L’acord subscrit contempla a més millores substancials en el desenvolupament i carrera professional així com en les condicions laborals, conciliant l’accessibilitat de la ciutadania a la xarxa postal amb els drets dels treballadors i treballadores

Redacció
 
 
 
Concentració de treballadors de Correus a Barcelona foto: Tomeu Ferrer

Concentració de treballadors de Correus a Barcelona foto: Tomeu Ferrer

L’acord aconseguit entre el Ministeri de Foment i els sindicats de correus permet la desconvocatòria de la vaga que s’havia de realitzar el 21 de desembre. Tal com havia avançat Diari del Treball, el pacte implica és plurianual, entre 2018-2020. Recull més d’un 9% de pujada salarial, una oferta de creació de 12.000 llocs fixos, dels quals 4.055 es convocaran l’any 2019; una disminució de la temporalitat des del 35% actual fins al 8%, importants millores en el desenvolupament i carrera professional i en les condicions laborals, un programa de jubilacions parcials amb contracte de relleu per a renovar la plantilla i la despenalització de l’absentisme.

Per a CCOO, totes aquestes millores aconseguides, contribuiran, des de la qualitat d’ocupació, a la millora del servei prestat a la ciutadania, segons ha manifestat en un comunicat.

Concretant en la creació d’ocupació, el pacte implica la creació de prop de 12.000 places fixes, de les quals 4.055 es convocaran el 2019. Aquesta convocatòria, al costat de les de 2016 i 2017, suposen la recuperació dels 15.000 llocs de treball perduts en l’última dècada. Per a CCOO, “aquesta convocatòria de places fixes dóna l’oportunitat d’optar a una ocupació fixa i de qualitat, donant certesa i seguretat al futur laboral de milers de persones”, diu el sindicat.

“L’acord subscrit contempla a més millores substancials en el desenvolupament i carrera professional així com en les condicions laborals, conciliant l’accessibilitat de la ciutadania a la xarxa postal amb els drets dels treballadors i treballadores”, ha assenyalat CCOO. Entre aquestes últimes, es troben mesures en matèria de distribució de jornada, millores en la gestió del circuit de l’ocupació, jubilacions parcials, l’estudi d’accés a les excedències voluntàries incentivades i de despenalització de l’absentisme, entre altres, que vénen a reconèixer la singularitat postal i l’esforç productiu que realitzen els treballadors i treballadores de Correos.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*