Alcaldes i alcaldesses del PSC s’afegeixen al clam per elevar el salari mínim per sobre dels mil euros

Els edils del partit es comprometen a fer aprovar mocions als seus municipis i reclamen la Generalitat a establir la xifra com a referència per tot Catalunya

Redacció
 
 
 
Alcaldes i alcaldesses socialistes de muncipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona foto: PSC

Alcaldes i alcaldesses socialistes de muncipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona foto: PSC

Alcaldes i regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de l’àrea metropolitana s’han posicionat per reclamar un salari de 1.048 euros. Ho han fet en una roda de premsa a la qual han assistit a més del regidor de Barcelona, Jaume Collboni, els principals alcaldes o alcaldesses de municipis de l zona on governa el partit: Núria Marin, de l’Hospitalet de Llobregat; Núria Parlon, de Santa Coloma de Gramenet; Antonio Poveda, de Sant Joan Despí, entre altres.

Els responsables municipals del partit s’ha compromès a dur la iniciativa als plens municipals de les seves localitats. Han recordat que això ja fa un temps que es fa en diverses poblacions del Baix Llobregat, segons Núria Marin, alcaldessa de l’Hospitalet.

La xifra que reclamen els edils socialistes sorgeix d’un estudi elaborat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que fixava la xifra com el mínim necessari per dur una vida decent en la zona metropolitana de Barcelona.

Antoni Poveda, que és el president de l’AMB, ha manifestat que el salari mínim que reclama el PSC ja es garanteix al 95% dels treballadors el sou del qual depèn de l’administració local del seu municipi.

Per la seva banda, l‘alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i responsable de Política Municipal del PSC, Núria Parlon, ha destacat que l’objectiu dels socialistes és que aquest sou mínim s’estengui al conjunt de Catalunya per evitar que hi hagi treballadors pobres com passa actualment.

Per aquest motiu, Parlon, ha instat el Govern a assumir la proposta del PSC i establir-la com a referència salarial a tot Catalunya per posar fi a la precarietat laboral i combatre la desigualtat, un objectiu “tan important com les qüestions nacionals”, ha dit.

La reclamació d’un salari mínim que és situí al voltant dels mil euros ha estat des de fa mesos una reivindicació que ha sorgit dels sindicats majoritaris, UGT i CCOO. Aquesta reclamació l’han dut a tots els fòrums on hi són presents. En aquest sentit, hi ha oberta una comissió d’estudi al respecte. També fa mesos que s’ha posat en marxa un moviment cívic, que precisament té com a objectiu que ningú cobri menys de mil euros al mes per al seu treball, és «anem a mil», que han dut la reivindicació a molts municipis governats per partits diversos.

Com el salari mínim interprofessional està limitat per llei a 707 euros, molts ens locals han decidit no esperar a canviar la norma estatal i tiren endavant iniciatives basades en la filosofia de fixar a la pràctica el salari mínim en els mil euros. En aquest sentit, diversos ajuntaments han fixat que quan hagin de fer encàrrecs de béns o serveis estipularan en el reglament un salari equivalent a esmentat com a condició per a l’adjudicació. Altres, com Badalona han decidit també que els treballadors que segueixen cursets de reciclatge professional tinguin com a mínim un salari de mil euros. També l’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès a tirar endavant mesures que facin que tots els treballadors que operin per al consistori tinguin el salari de mil euros esmentat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*