Un acord que suposa no aplicar la reforma laboral permet desconvocar la vaga a Zardoya Otis

Els treballadors percebran aquest any un augment de l’1%, el 2018 de l’1,2% i el 2019 de l’1,7% respectivament

Redacció
 
 
 
Un piquet de treballadors davant la porta de l'empresa Zardoya Otis foto: CCOO

Un piquet de treballadors davant la porta de l’empresa Zardoya Otis foto: CCOO

Principi d’acord entre els treballadors i la direcció de Zardoya Otis. El pacte s’ha aconseguit després de deu dies de mobilitzacions. Segons CCOO gràcies a l’entesa aconseguida, els treballadors de la marca d’ascensors gaudiran fins a l’any 2019 d’un conveni que deixa de banda els aspectes més nocius de la reforma laboral.

El desbloqueig no s’ha obtingut sense una posició ferma de les treballadores i treballadors, que han mantingut 10 dies de vaga en els diferents centres que l’empresa té a tot l’Estat espanyol. L’acord aconseguit ha estat ratificat pel 80% dels treballadors.

A més del compromís de l’empresa en el sentit que no aplicarà la reforma laboral mentre duri la vigència del conveni, la companyia ha tirat enrere la seva pretensió inicial d’aplicar un salari d’entrada per als nous empleats menor al que tenen els treball. A més, ha quedat clar que el servei de 24 hores, imprescindible en un negoci que entre altres especialitats gestiona el manteniment d’un extens parc d’ascensors, serà com fins ara voluntari i no obligatori.

Pel que fa als aspectes retributius, el conveni recull una pujada salarial de l’1% per a 2017, de l1,2% per al 2018 i de l’1,7% per a 2019, amb una clàusula de revisió salarial sempre que l’IPC superi el 2% . A més, en l’acord s’inclou una gratificació variable i no consolidable per augment de beneficis, que s’aplicarà sempre que els guanys superin l’1% i no el 4% com passava fins ara.

En el capítol d’ocupació, l’acord implica convertir 75 contractes temporals en indefinits durant la durada del conveni. Això suposa la fixesa del 90% dels treballadors amb contracte temporal actuals. També s’incorporaran a la plantilla 70 contractats temporals que passaran a ser indefinits abans de l’any 2019, segons CCOO.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*