Les direccions del Periódico i Grup Zeta es neguen a retirar la rebaixa de salaris i la plantilla manté la vaga

Acaba sense cap acord la mediació duta a terme a Madrid pel SIMA per intentar aturar la protesta dels treballadors del grup periodístic

Tomeu Ferrer
 
 
 
Treballadors de El Periódico a l'assemblea feta al carrer Diputació: foto: comitè d'empresa

Treballadors de El Periódico a l’assemblea feta al carrer Diputació: foto: comitè d’empresa

Les direccions d’El Periódico i del Grup Zeta s’ha negat a retirar la rebaixa unilateral de salaris comunicada a la plantilla i a obrir un procés de negociació global. Això ha passat en la reunió de mediació que s’ha produït a Madrid al servei d’arbitratge del Ministeri de Treball, Sima. Per tant, es manté la convocatòria de vaga votada per les plantilles del Periódico i de l’Sport.

Els treballadors del Periódico van votar per una gran majoria fer vaga entre els dies 15 i 19 de maig. Per la seva banda, els empleats del diari Sport pararan els dies 15 i 16 d’aquest mes, segons van votar.

Els treballadors del grup periodístic sortien aqust any d’un dur procés de retallades, un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que els havia suposat grans sacrificis. Sense cap contacte previ l’empresa els va comunicar que es despenjava del conveni. Amb aquesta desvinculació de l’acord que s’havia firmat en el seu dia la direcció del conglomerat comunicava també que pensava fer una reducció de salaris del 16%, precisament en un moment en què els empleats pensaven que començarien a recuperar drets adquirits després de passar pel tràngol d’una regulació d’ocupació. A aquest element s’hi podria sumar una reducció de plantilla que els treballadors pensen que podria afectar 200 persones.

Un cop coneguda la intenció de la direcció del grup els treballadors han plantejat la seva estratègia, que implica denunciar la situació que pateixen. A ningú se li escapa que els mitjans de comunicació tenen un vessant propagandístic. Precisament el grup Zeta celebra a Barcelona cada any l’elecció del català de l’any, que la temporada passada va recaure en el badaloní Óscar Camps, fundador de l’Organització No Governamental (ONG) Open Arms. Doncs, aquest any la cerimònia d’elecció del català de l’any pot veure’s afectada per les protestes dels treballadors del grup periodístic, atès que la festa es fa el 16 de maig.

Els treballadors han volgut deixar clar que les seves protestes van contra la direcció de la seva empresa i no tenen res en contra de les entitats ni organitzacions que són premiades. En aquest sentit, la setmana passada van protestar a la celebració del Perico de l’any, on van deixar clara que l’acció no tenia res a veure amb els afeccionats del RCD Espanyol.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*